Μπαστουνάκια Σοκολάτας είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η τραγανή μπισκοτένια ζύμη αγκαλιάζεται από μια παχιά, πλούσια στρώση σοκολάτας, δημιουργώντας το τέλειο σνακ για τον καφέ ή για κέρασμα. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Υλικά Συνταγής
Για τη ζύμη (Μπισκότα):
- Αλεύρι: 240 γρ. (2 φλιτζάνια)
- Ζάχαρη: 100 γρ. (1/2 φλιτζάνι)
- Βούτυρο: 90 γρ. (1/2 φλιτζάνι)
- Αυγό: 1
- Μπέικιν πάουντερ: 4 γρ.
Για την επικάλυψη:
- Σοκολάτα (λιωμένη): 400 γρ.
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας πρώτα τη ζύμη.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια λεία, ομοιογενή και συμπαγή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου **40 λεπτά** να σφίξει. Αυτό είναι σημαντικό για να κρατήσουν τα **Μπαστουνάκια Σοκολάτας** το σχήμα τους στο ψήσιμο.
Όταν τελειώσει ο χρόνος, κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης και φτιάχνουμε ένα μακρύ, χοντρό κορδονι. Κόβουμε σε μπαστουνάκια μήκους περίπου **8-10 εκ.**
Τοποθετούμε τα μπαστούνια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους **180°C** για περίπου **12 λεπτά** ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Χρησιμοποιώντας λαβίδες, βουτάμε εντελώς τα μπαστουνάκια, ένα-ένα, στη λιωμένη σοκολάτα, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.
Απλώνουμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρουμε. Για να επισπεύσουμε τη διαδικασία, μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Αναμονής
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 12 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 32 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 40 λεπτά (ψύξη ζύμης) + Χρόνος πήξης σοκολάτας.
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Αντί για λικέρ, μπορείς να ραντίσεις τα μπισκότα με λίγο ζεστό εσπρέσο για πιο έντονη γεύση.
Για να γίνει η σοκολάτα πιο γυαλιστερή και τραγανή, μπορείτε να κάνετε **temperarure** (στρώσιμο). Δοκιμάστε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς στην επικάλυψη· δες και άλλες συνταγές για μπισκότα για έμπνευση.
Για πιο πλούσια γεύση, αντικατέστησε τη σοκολάτα κουβερτούρα με μια πραλίνα φουντουκιού. Δες ιδέες για σοκολατένια γλυκά.