Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε την πιο φοβερή και πολυυυύ τραγανή Μπατζίνα, όπως ακριβώς τη φτιάχνουν στην Καρδίτσα! Αυτή η συνταγή είναι της κας Βούλας Πολύζου και πραγματικά την ευχαριστούμε πολύ, γιατί είναι πεντανόστιμη και γίνεται ανάρπαστη!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μπατζίνα: Η Συνταγή που θα Λατρέψεις!

Τραγανή Καρδιτσιώτικη Μπατζίνα σε ταψί, φρεσκοψημένη

Φτιάξτε την αυθεντική Καρδιτσιώτικη Μπατζίνα με αυτή την εύκολη συνταγή! Τραγανή, πεντανόστιμη και ιδανική για κάθε στιγμή.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes

Ingredients

  • 1 κιλό κολοκύθι τριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 100 γρ λάδι
  • 3 ποτήρια νερό
  • Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός κάπως σφιχτός
  • Βάζω λαδόκολλα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι
  • Ρίχνω το μείγμα απλώνω ομοιόμορφα
  • Ρίχνω βιταμ σε μπουκιτσες παντού και λίγο λάδι.
  • Τα υλικά είναι για το μεγάλο ταψί τής κουζίνας

Instructions

Παμε τωρα να δουμε βημα-βημα πως θα φτιαξουμε αυτη την τραγανη μπατζινα μου:

  1. Βαζω λαδοκολλα στο ταψι, βαζω βιταμ και λιγο λαδι. (τα υλικα ειναι για το μεγαλο ταψι της κουζινας)
  2. Ριχνω το μιγμα και το απλωνω ομοιομορφα.
  3. Ριχνω βιταμ σε μπουκιτσες παντου και λιγο λαδι.
  4. Ψηνω στις αντιστασεις στους 250 βαθμους για μια ωρα περιπου μεχρι να παρει χρυσαφενιο χρωμα.
  5. Για να μεινει τραγανη την βγαζω απο το ταψι πανω στη σχαρα της κουζινας.

Η Εκτελεση ειναι της κας Λενα Χριστοπουλου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η μπατζίνα σας η καλύτερη:

Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο χυλός να μην είναι πολύ αραιός, ώστε να δέσει όμορφα με το κολοκύθι και τη φέτα. Προσθέστε το αλεύρι σιγά σιγά, μέχρι να δείτε ότι ο χυλός είναι κάπως σφιχτός.

Μην παραλείψετε το βιτάμ σε μπουκίτσες στην επιφάνεια! Αυτό είναι που της δίνει αυτή την απίστευτη τραγανότητα.

Το ψήσιμο σε αντιστάσεις βοηθάει να γίνει ομοιόμορφα τραγανή. Μην βιαστείτε να την βγάλετε από τον φούρνο πριν πάρει αυτό το ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή