Μπατζίνα με τυριά, η αγαπημένη παραδοσιακή πίτα χωρίς φύλλο, με την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή. Η μπατζίνα είναι ένα γρήγορο και χορταστικό πιάτο που φτιάχνεται πανεύκολα με λίγα, απλά υλικά, και είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, ορεκτικό ή ακόμα και για κολατσιό για το σχολείο. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξουμε μία υπέροχη, αλμυρή πίτα που θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια!
Υλικά για τη Μπατζίνα
- 200 γρ. φέτα, τριμμένη
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
- 3 κούπες αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι και πιπέρι
- Λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση της Συνταγής
Τρίβω τη φέτα και το τσένταρ σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι και τη διττανθρακική σόδα. Προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύω καλά. Στη συνέχεια, ρίχνω το μείγμα με τα αυγά στο μπολ με τα τριμμένα τυριά και ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνω ένα ταψί και ρίχνω το μείγμα της μπατζίνας. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήνω την μπατζίνα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψω και τη σερβίρω.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40-45 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη Μπατζίνα
Για να γίνει η μπατζίνα σας ακόμα πιο αφράτη, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ανθρακούχο νερό στο μείγμα.
Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι.
Αντί για φέτα και τσένταρ, μπορείτε να πειραματιστείτε με όποιο τυρί σας αρέσει.
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Κουρκουτόπιτα με τριμμένο κολοκύθι η μπατζίνα
Η Κουρκουτόπιτα ή μπατζίνα είναι ζυμαρόπιτα, δηλαδή πίτα χωρίς φύλλο, της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της περιοχής της Καρδίτσας. Τα υλικά της είναι τόσο απλά όσο και η προέλευσή της.
Υλικά
3 κολοκυθακια τριμμένα στον τρίφτη
1 κεσεδακι γιαούρτι
4 αυγα
1 φλυτζανι του καφέ λάδι
500γρ.τυρι φέτα
αλάτι
πιπέρι
λίγο ρίγανη
φρέσκο δυόσμο
3 κουπες αλεύρι
1 μπεκιν…
Εκτέλεση
Ξεκινάω την αναμειξη και αφού κάνω το μείγμα αλείφω το ταψί με λάδι κ πασπαλιζω λίγο σιμιγδάλι από κατω κ λίγο από πάνω βάζω κ κομματάκια βούτυρο κ ψήνω στον αέρα στους 200 βαθμους
Καλή επιτυχία!!!










