Μπατζίνα, μία πίτα φτιαγμένη με αγνά υλικά και μεράκι, η Μπατζίνα αποτελεί ιδανική επιλογή και την αγαπάνε όλοι.Η συνταγή μας για μπατζίνα, όπως είναι γνωστό, λένε ότι είναι υπέροχη! Ας δούμε τα βήματα:

Υλικά:

4 κολοκύθια, τριμμένα στον χοντρό τρίφτη
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
200 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
Αλάτι και πιπέρι μαύρο
6 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
300 γρ. αλεύρι
Ελαιόλαδο για το λάδωμα και το ψήσιμο
Φρυγανιά για το πασπάλισμα
Σουσάμι για διακόσμηση

Εκτέλεση:

Βάλτε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε το δυόσμο, το κρεμμύδι, τον μάραθο, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά.
Σε άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα.
Ρίξτε το μείγμα αυγών στα κολοκύθια και ανακατέψτε.
Προσθέστε το μπέικινγκ πάουντερ και το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένας χυλός πηχτός.
Λαδώστε ένα ταψί και πασπαλίστε με φρυγανιά.
Ρίξτε το μείγμα της μπατζινας στο ταψί.
Πασπαλίστε με σουσάμι και λίγο ελαιόλαδο.

Μπατζίνα
Μπατζίνα

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η πίτα μας

Η Συνταγή είναι της κας Ειρηνη Νταφογιαννη Παπαγιαννη

Προηγούμενο άρθροΜιλφέιγ Πατάτας
Επόμενο άρθροΜελιτζανοκεφτέδες με τυρί και ζαμπόν