Υλικά:

Για τη ζύμη:
2 αυγά
2 βανίλιες
150 γραμμάρια ζάχαρη
80 ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
5 γραμμάρια αλάτι
370 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για το μείγμα κακάο:
20 γραμμάρια κακάο
25 ml γάλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας και ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο ίσα μέρη. Σε ένα από τα μέρη, προσθέτουμε το κακάο και το γάλα και ζυμώνουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Τα πλατιαζουμε σε παραλληλόγραμο σχημα και τα τυλίγουμε ξεχωριστά τα δύο ζυμαράκια σε διαφανή μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζουμε τα ζυμαράκια από το ψυγείο και τα χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη (λωρίδες) (3 βανίλια και 3 κακάο).

Ενώνουμε μια λωρίδα βανίλιας με μια λωρίδα κακάο και τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρώς για 5 λεπτά πριν τα κόψουμε σε φέτες πάχους περίπου 1,5 εκ.
Σερβίρουμε τα μπισκότα με καφέ ή χυμό.

Καλή επιτυχία!

Photo: Vincenzo Antico

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμα Πεταλάκια Πορτοκαλιού
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες ψητές με ντρέσινγκ μουστάρδας και τυρί