Σήμερα σας δίνω τη συνταγή για τα πιο φανταστικά μπισκότα μήλου με κανέλα, τα οποία είναι τόσο αφράτα και βουτυράτα, που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα, ενώ η πλούσια γέμιση με μήλο και καρύδια τα κάνει ακαταμάχητα! Είναι ένα υπέροχο γλυκό για τον καφέ ή το τσάι και, επειδή είναι σε μέγεθος μπουκιάς, είναι σίγουρο ότι όλοι στο σπίτι θα τα λατρέψουν. Μάθετε παρακάτω όλα τα μυστικά για την αφράτη ζύμη και το τέλειο, στεγνό νάργισμα μήλου.


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μπισκότα Μήλου με Κανέλα

Μια πιατέλα γεμάτη με αφράτα μπισκότα μήλου με κανέλα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη

Φτιάξτε τα πιο αφράτα μπισκότα μήλου με κανέλα και γέμιση από καρύδια. Αυτή η συνταγή είναι διάσημη για την πλούσια γεύση της, την τραγανή κρούστα ψίχουλου και το ζουμερό, αρωματικό εσωτερικό της. Ιδανικά για τον καφέ ή το τσάι, γίνονται περίπου 36 κομμάτια!

Prep Time 25 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

  • Για περίπου 36 μπισκότα θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακό
  • 100 ml (1 μικρό φλιτζάνι τσαγιού) φυτικό λάδι
  • 100 ml (1 μικρό φλιτζάνι τσαγιού) γιαούρτι
  • 180 γρ. (λιγότερο από 1 φλιτζάνι των 200 ml) ζάχαρη άχνη
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ φακελάκι βανιλίνη
  • 600-650 γρ. αλεύρι (περίπου 4-5 φλιτζάνια)

Για τη γέμιση μήλου (Νάργισμα):

  • 4–5 μήλα (κατά προτίμηση πράσινα/ξινά)
  • 200 γρ. (1 φλιτζάνι) ζάχαρη
  • 100 ml (1 μικρό φλιτζάνι τσαγιού) τριμμένα καρύδια
  • ½ κ.γ. κανέλα

Για τα ψίχουλα (Crumble) επικάλυψης:

  • 8 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. κρύο βούτυρο (κομμένο σε κυβάκια)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Instructions

Ακολουθήστε αναλυτικά τα βήματα για τα μπισκότα μήλου με κανέλα και ψίχουλα.

1. Ξεκινάω με την προετοιμασία της γέμισης. Tρίβω τα μήλα στον τρίφτη και τα βάζω σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.

2. Σιγοβράζω μέχρι να εξατμιστεί εντελώς ο χυμός και το μείγμα να γίνει πολύ πηχτό και στεγνό. Aυτό είναι σημαντικό για να μη μουσκέψουν τα μπισκότα.

3. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα τριμμένα καρύδια και την κανέλα. Aνακατεύω και αφήνω το νάργισμα να κρυώσει εντελώς.

4. Σε μια μεγάλη λεκάνη ενώνω το μαλακό βούτυρο, το φυτικό λάδι, το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και το μπέικιν πάουντερ.

5. Προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά. το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια μου.

6. Πλάθω τη ζύμη σε μπαλάκια περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού και τα βάζω στο ψυγείο για 15 με 20 λεπτά.

7. Ετοιμάζω τα ψίχουλα (crumble) τρίβοντας το αλεύρι, το κρύο βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη με τις άκρες των δαχτύλων μου, μέχρι να γίνουν χοντρά ψίχουλα.

8. Βγάζω τα μπαλάκια από το ψυγείο τα τοποθετω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα , ανοίγω ή πιέζω μ ενα μεγαλο ποτήρι το καθένα σε μια μικρή λεπτή πιτούλα, βάζω μία κουταλιά γέμιση και τα πασπαλίζω γενναιόδωρα με τα ψίχουλα.

9. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 °C για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.

10. Μόλις τα βγάλω από τον φούρνο, τα πασπαλίζω αμέσως με λίγη ζάχαρη άχνη.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για τα Μπισκότα

  • Μήλα: Χρησιμοποίησε ξινά μήλα, καθώς η οξύτητά τους εξισορροπεί τη γλύκα της ζάχαρης.
  • Το Ψύξιμο: Το ψύξιμο της ζύμης είναι απαραίτητο για να μη λιώσουν στο ψήσιμο και για να κρατήσουν το σχήμα τους.
  • Ψίχουλα: Βεβαιώσου ότι το βούτυρο για τα ψίχουλα είναι πολύ κρύο, ώστε να πετύχεις τη σωστή τραγανή υφή.