Ερχονται τα Χριστούγεννα!!! Θα μοιραστώ μαζί σας μπισκότα μελιού που θα γεμίσουν τα σπίτια σας με υπέροχη γεύση και απίστευτο άρωμα.
Μπορειτε να τα κανετε δωρα για παιδια και εγγονια, απλα απολαυστε τα με τσαι ή καφε!!!!
Μια ζεστή και αρωματική συνταγή για να γιορτάσουμε τις γιορτές!

Υλικά:

Για τη ζύμη:

100 γραμμάρια μέλι
100 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο (λιωμένο)
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Μια πρέζα αλάτι
1 αυγό + 1 κρόκος
Περίπου 360 γραμμάρια αλεύρι

Γλάσο:
1 ασπράδι αυγού (περίπου 30 γραμμάρια)
170 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμός λάιμ

Εκτέλεση:

Ζύμη:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το μέλι, τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσουν και να αναμειχθούν καλά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Πλάσιμο και Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 3-4 χιλιοστών και κόβουμε τα μπισκότα με τα επιθυμητά καλούπια.
Αν προτιμάμε, μπορούμε να σχηματίσουμε μπαλάκια και να τα πιέσουμε ελαφρά με μια πιρούνα.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Γλάσο:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το ασπράδι αυγού μέχρι να αφρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα λεία κρέμα.
Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, τα αλείφουμε με το γλάσο και δημιουργούμε σχέδια.

Μπισκότα μελιού
Μπισκότα μελιού

Συμβουλή: Αφήνουμε τα μπισκότα να στεγνώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό μέρος.
Απολαύστε τα υπέροχα αρωματικά μπισκότα μελιού σας!

Σημείωση: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας ξηρούς καρπούς, σοκολάτα ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.

ΠΗΓΗ: Marina Stadnik Mikultsja

Προηγούμενο άρθροΠώς καθαρίζω το σίδερο – 8 tips- κάποια δεν έχετε ξανακούσει
Επόμενο άρθροΤούρτα νουτέλα