Αυτή η συνταγη με ζύμη βουτυρου είναι πραγματικά ένα πολύ νόστιμο μπισκότο και το μυστικό της βρίσκεται στην γέμιση της  η οποία κατά το ψήσιμο λιώνει και δένει τις λεπτές στρώσεις της ζύμης με ένα υπέροχο βουτυρένιο άρωμα. Η ζύμη είναι αφράτη και η γέμιση βουτυρένια και αρωματική με βανίλια. Επειδή στο τέλος της διαδικασίας δημιουργούνται κομμάτια με όμορφο σχέδιο στην επιφάνεια, είναι και ιδιαίτερα εμφανίσιμα! Επομένως, αν θέλετε να φτιάξετε αυτή τη μοναδική ανατολίτικη λιχουδιά, γιατί να μη δοκιμάσετε αυτήν την ιδανική συνταγή;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μπισκότα με Γέμιση Βουτύρου

Μπισκότα Βουτύρου

Φτιάξτε την πιο νόστιμη συνταγή για μπισκότα με ζύμη αρωματική και γέμιση από βούτυρο, ζάχαρη και αλεύρι! Τραγανή απ' έξω, μαλακή από μέσα!

Prep Time 25 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 2 hours 25 minutes

Ingredients

Για την ζύμη

  • 200 γρ. - Σκληρό βούτυρο (κρύο)
  • 400 γρ. - Αλεύρι
  • 1,5 κ.γ. - Μπέικιν πάουντερ
  • 1 - Αυγό
  • 200 γρ. - Γιαούρτι πληρες στραγγιστο κρύο
  • 1 κ.σ. - Ζάχαρη
  • 2 κ.γ. - Ζάχαρη βανίλιας
  • Λίγο - Αλάτι

για τη Γέμιση Βουτύρου

  • 125 γρ. - βούτυρο (μαλακό)
  • 200 γρ. - Ζάχαρη
  • 200 γρ. - Αλεύρι
  • 1 κ.γ. - Ζάχαρη βανίλιας

Επιπλέον

  • Λίγο - Ασπράδι (για την εσωτερική άλειψη)
  • Λίγο - Κρόκος (για την εξωτερική άλειψη)

Instructions

Προετοιμασία Ζύμης:

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.Τρίβουμε το κρύο βούτυρο στον τρίφτη και το ανακατεύουμε αμέσως με το αλεύρι. Τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να δημιουργηθεί μια κοκοειδης υφή, προσέχοντας να μην ζεσταθεί το βούτυρο.

Στην κοκοειδη μάζα κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε το γιαουρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό. Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα για να δημιουργηθεί η ζύμη.Ζυμώνουμε τόσο όσο χρειάζεται για να κανουμε το ζυμαρι. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε δύο ίσα μέρη, τα πλάθουμε σε μπάλες και τα τυλίγουμε σε μεμβράνη.Τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1-2 ώρες ή την αφήνουμε να παραμείνει εκεί όλη τη νύχτα.

Το βούτυρο πρέπει να είναι μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου. Το ενώνουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλιας και τα τρίβουμε με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος, τρίβουμε με τα χέρια ώστε να δημιουργηθεί ένα υλικό σαν ψιλο τριμα

Συναρμολόγηση & Ψήσιμο:

Παίρνουμε το ένα κομμάτι της ζύμης από το ψυγείο και το απλώνουμε σε λεπτό ορθογώνιο φύλλο με τη βοήθεια αλευριού στον πάγκο εργασίας (περίπου 38x46 εκ.).Αλείφουμε τη ζύμη με ασπράδι αυγού και από πάνω προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της γέμισης βουτύρου . Την ισιώνουμε και την πατάμε ελαφρά με τα χέρια μας.Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολο, ενώνουμε καλά τα άκρα και τη πιέζουμε ελαφρά ώστε να γίνει πιο επίπεδη.Αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού, και με ένα πιρούνι κάνουμε το κλασικό σχέδιο με τις γραμμές ή άλλο σχέδιο της αρεσκείας μας.

Κόβουμε σε κομμάτια με κυματιστό μαχαίρι υπό γωνία και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, με απόσταση μεταξύ τους. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τη δεύτερη ζύμη και γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά, μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν.Τα μπισκότα με γέμιση βουτύρου είναι έτοιμα! Είναι τραγανά από έξω, μαλακά και πολύ νόστιμα από μέσα με βουτυρένιο άρωμα!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Μπισκότα Βουτύρου

Βούτυρο Ζύμης: Το βούτυρο για τη ζύμη πρέπει να είναι κρύο για να δημιουργηθούν οι στρώσεις στο ψήσιμο.

Ζύμη: Μη ζυμώνετε για πολύ ώρα τη ζύμη με τα χέρια, γιατί η θερμότητα θα αλλοιώσει τη σύνθεσή της. Απλά ενώστε τα υλικά σε ένα σώμα.

Κοπή Ρολών: Για να εξασφαλίσετε ότι τα μπισκότα δεν θα ανοίξουν στο ψήσιμο, πιέστε καλά τα άκρα του ρολου πριν το κόψετε σε κομμάτια.