Συνταγή για 25 Μπισκοτα
Συστατικά:
250 γραμμάρια αλεύρι
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
140 γρ μαργαρίνη
70 γραμμάρια ζάχαρη
70 γρ καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Λίγες σταγόνες άρωμα βανίλιας
Παρασκευή:
*Προθερμάνετε το φούρνο στους 180º C. Στρώστε δύο ταψιά που είναι κατάλληλα για φούρνο με χαρτί ψησίματος.
*Σε ένα μπολ βάζετε τη μαργαρίνη, η οποία πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να τη δουλέψετε πιο εύκολα.
Προσθέτουμε επίσης λευκή ζάχαρη και καστανή ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα πάντα με το μίξερ.
*Όταν έχετε ήδη ανακατέψει καλά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, προσθέστε 4-5 σταγόνες εσάνς βανίλιας και το αυγό.
Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ανακατευτούν όλα καλά.
*Ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, που πρέπει να είναι πολύ κρύες, γι’ αυτό καλό είναι να τις βάλουμε στην κατάψυξη λίγα λεπτά πριν.
* Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα και προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως και ανακατεύουμε πάλι όλα καλά.
*Παίρνετε μικρές μερίδες από το μείγμα και σχηματίζετε με τα χέρια σας μπαλάκια, τα οποία θα αφήσετε στα ταψιά αφήνοντας μια συγκεκριμένη απόσταση μεταξύ τους.
* Πιέζουμε λίγο τα μπαλάκια με τα δάχτυλά μας αφήνοντάς τα σε σχήμα μπισκότων.
*Μόλις έχετε έτοιμα τα μπισκότα, τα βάζετε πρώτα σε ταψί στο φούρνο στην μέση και τα ψήνετε για 10-15 λεπτά στους 200º C.
*Όταν είναι έτοιμα, βγάζουμε τα ροδισμένα μπισκότα και βάζουμε το δεύτερο ταψί, αφήνοντάς τα να ψηθούν για 10-15 λεπτά, μετά βγάζουμε τη δεύτερη παρτίδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορειτε να χωρίσετε την ζύμη στα 2 και να απλώσετε σε φόρμα να ψηθούν και μετα να γεμισεστε με μερέντα στην μέση
Tips από εμένα:
- Σταγόνες σοκολάτας: Βάζοντας τις σταγόνες σοκολάτας στην κατάψυξη πριν τις χρησιμοποιήσετε, βοηθάει να μην λιώσουν εντελώς κατά το ψήσιμο και να διατηρήσουν το σχήμα τους.
- Μαργαρίνη: Βεβαιωθείτε ότι η μαργαρίνη είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματωθεί εύκολα με τη ζάχαρη.
- Ψήσιμο: Μην παραψήσετε τα μπισκότα! Θέλουμε να είναι ελαφρώς μαλακά στο κέντρο όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο, καθώς θα σφίξουν όσο κρυώνουν.
- Αποθήκευση: Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά για αρκετές ημέρες.
- Πείραμα με τη ζύμη: Αν θέλετε να πειραματιστείτε, όπως λέει και η ιδέα, μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη στα δύο, να την απλώσετε σε δύο φόρμες (π.χ. στρογγυλές ή τετράγωνες), να τις ψήσετε και μετά να τις γεμίσετε με μερέντα ή άλλη κρέμα στη μέση, φτιάχνοντας ένα είδος “μπισκοτο-τούρτας”.
Καλή Απόλαυση