Τα Μπισκότα Σοκολάτα Πορτοκάλι είναι η τέλεια επιλογή για να συνοδεύσετε τον καφέ σας ή να τα προσφέρετε ως ένα σπιτικό κέρασμα, καθώς συνδυάζουν την αφράτη βάση ενός μπισκότου τύπου σαβαγιάρ με την πλούσια γεύση της μαρμελάδας πορτοκαλιού και της σοκολάτας. Επειδή η διαδικασία είναι απλή και διασκεδαστική, αποτελεί μια ιδανική δραστηριότητα για όλη την οικογένεια. Επομένως, μην καθυστερείτε, γιατί αυτό το γλυκό θα γίνει το αγαπημένο σας!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μπισκότα Σοκολάτα Πορτοκάλι
Φτιάξτε τα πιο ζουμερά Μπισκότα Σοκολάτα Πορτοκάλι! Αφράτη βάση μπισκότου, βουτηγμένα σε μαρμελάδα και σκεπασμένα με πλούσιο σοκολατένιο γλάσο.
Ingredients
Για τα Μπισκότα:
- 3 - αυγά (διαχωρισμένοι κρόκοι και ασπράδια)
- 80 γρ. - ζάχαρη άχνη (40 γρ. + 40 γρ.)
- 80 γρ. - αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την Επικάλυψη:
- 150 γρ. - σοκολάτα (κουβερτούρα)
- 150 γρ. - κρέμα γάλακτος (με 35% λιπαρά)
- πηχτή - μαρμελάδα πορτοκάλι (ή άλλη μαρμελάδα της επιλογής σας)
Instructions
Για τα Μπισκότα:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τους 3 κρόκους και προσθέτουμε 40 γρ. ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε με το μίξερ για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Σε δεύτερο μπολ, βάζουμε τα 3 ασπράδια αυγών και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 40 γρ. ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
Ανάμειξη Κορμού: Ανακατεύουμε τους χτυπημένους κρόκους με τη μαρέγκα (τα ασπράδια), προσθέτοντας σταδιακά τα 80 γρ. αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα (μαρίζ).
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε τα μπισκότα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 170 °C.
Για την Γκανάς (Επικάλυψη):
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος (150 γρ.) σε ένα κατσαρολάκι (όχι να βράσει).
Λιώνουμε τα 150 γρ. σοκολάτας και ανακατεύουμε με την ζεστή κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μια λεία, γυαλιστερή γκανάς.
Για τη Συναρμολόγηση:
Βουτάμε τα κρύα μπισκότα στην πηχτή μαρμελάδα πορτοκάλι (σκεπάστε με μαρμελάδα).
Βάπτιση στη Σοκολάτα: Βάζουμε τα μπισκότα με τη μαρμελάδα στη γκανάς/λιωμένη σοκολάτα και τα καλύπτουμε πλήρως.
Αφήνουμε τα μπισκότα σε μια λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Σερβίρουμε με ένα φλιτζάνι αρωματικό καφέ.
Tips για τα Μπισκότα Σοκολάτα Πορτοκάλι
Ψήσιμο: Μην ψήσετε τα μπισκότα παραπάνω από όσο χρειάζεται. Πρέπει να παραμείνουν αφράτα και ελαφρώς μαλακά, όχι τραγανά.
Μαρμελάδα: Η μαρμελάδα πρέπει να είναι πηχτή. Προσέξτε να μην βάλετε πολύ λεπτή στρώση, για να δώσει τη σωστή γεύση.
Γλάσο: Η αναλογία 1:1 για τη γκανάς δίνει την καλύτερη υφή για επικάλυψη. Χρησιμοποιήστε σοκολάτα υψηλής ποιότητας για καλύτερο αποτέλεσμα.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:









