Γεια σας, φίλες-oi μου! Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι που είναι υγιεινό, πεντανόστιμο και ιδανικό για τον καφέ μας: τα Μπισκότα Ταχινιού! Είναι τραγανά εξωτερικά, μαλακά εσωτερικά και γεμάτα με υπέροχα αρώματα πορτοκαλιού και σοκολάτας. Εγώ τα φτιάχνω συνέχεια και είναι το αγαπημένο σνακ της οικογένειας!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μπισκότα Ταχινιού

Μπισκότα Ταχινιού

Τα Μπισκότα Ταχινιού είναι μία εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γλυκό σνακ που είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και γεμάτο γεύση. Ο συνδυασμός του ταχινιού με το πορτοκάλι και τις σταγόνες σοκολάτας δημιουργεί μία αρμονία που θα σας ενθουσιάσει. Είναι τόσο εύκολα στην παρασκευή που θα γίνουν τα αγαπημένα σας! Εγώ τα φτιάχνω πολύ συχνά!

Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα μοσχομυριστά Μπισκότα Ταχινιού θα χρειαστούμε:

  • 180 γρ. Ταχίνι
  • 160 γρ. Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (ή χυμό πορτοκαλιού με ανθρακικό, αν προτιμάτε)
  • ½ κ.γ. Σόδα (μαγειρική)
  • 1 κ.σ. Ξύσμα από πορτοκάλι
  • 1 φακελάκι Μπέικιν πάουντερ (περίπου 16-20 γρ.)
  • 620 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σακουλάκι Σταγόνες σοκολάτας (περίπου 100-125 γρ.)
  • 150 γρ. Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Μέλι
  • 160 γρ. Καλαμποκέλαιο
  • Αρκετό σουσάμι (για το πασπάλισμα)

Instructions

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω πρώτα όλα τα υγρά υλικά: το ταχίνι, τον χυμό πορτοκαλιού (με ή χωρίς ανθρακικό), τη σόδα και το καλαμποκέλαιο.
Ανακατεύω πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη ή ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια, προσθέτω τη ζάχαρη, το μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω ξανά.
Τέλος, προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία μαλακή και ομοιογενής ζύμη.
Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και τις ενσωματώνω απαλά στη ζύμη.
Σκεπάζω το μπολ με τη ζύμη με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Αυτό θα βοηθήσει να σφίξει η ζύμη και να πλάθεται ευκολό
Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο. Παίρνω μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθω μπαλάκια ή ό,τι σχήμα επιθυμώ.
Πασπαλίζω κάθε μπισκότο με αρκετό σουσάμι, πιέζοντας ελαφρά να κολλήσει.
Τοποθετώ τα μπισκότα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αφήνοντας μικρές αποστάσεις μεταξύ τους.
Ψήνω για περίπου 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο μου.
Αφήνω τα Μπισκότα Ταχινιού να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρω, για να γίνουν πιο τραγανά.

Η Συνταγή είναι της κας Μαρια Θεοδωρακη

Notes

Tips για τα Τέλεια Μπισκότα Ταχινιού

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Μπισκότα Ταχινιού σας απίθανα! Βεβαιωθείτε ότι το ταχίνι είναι καλής ποιότητας και καλά ανακατεμένο πριν το χρησιμοποιήσετε. Αν δεν έχετε φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευασμένο, αλλά ο φρέσκος δίνει καλύτερο άρωμα. Αν θέλετε να κάνετε τα μπισκότα ακόμα πιο υγιεινά, μπορείτε να μειώσετε τη ζάχαρη ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο γλυκαντικό. Επίσης, αν δεν σας αρέσει το σουσάμι, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη μετά το ψήσιμο ή να τα αφήσετε σκέτα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή