Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Τα μπιφτέκια αυτά εν είναι τα συνηθισμένα, γιατί κρύβουν μια υπέροχη γέμιση με μανιτάρια και τυρί που τα απογειώνει. Είναι ιδανικά για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα πιο ιδιαίτερο δείπνο με φίλους. Εγώ τα φτιάχνω συχνά και όλοι ξετρελαίνονται! Πάμε να δούμε πώς τα κάνω.
Μπιφτέκια Γεμιστά με Μανιτάρια και Τυρί

Λαχταριστά γεμιστά μπιφτέκια με μανιτάρια και τυρί. Μια πανεύκολη συνταγή για αφράτα, ζουμερά μπιφτέκια που θα ενθουσιάσουν τους πάντες!
Ingredients
Για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες ή ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
- ½ φλιτζ. δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.σ. δυόσμος ξερός
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ελαιόλαδο για επάλειψη
- χυμός λεμόνι
- 1 κοφτό κ.σ. αλάτι
- 1 κοφτό κ.γ. πιπέρι
Γέμιση
- Μανιτάρια 300 γρ.
- Καρότα 1 τεμ.
- Κρεμμύδι 2 τεμ.
- Αυγά 1 τεμ.
- Μαγιονέζα ή γιαουρτι 2 κουταλιές της σούπας.
- Μαύρο πιπέρι κατά βούληση..
- Αλάτι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
Ζυμώνουμε καλά για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
Μεταφέρετε τα μπιφτέκια που προκύπτουν σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
Τρίψτε τα καρότα σε χοντρό τρίφτη, κόψτε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια σε κύβους.
Στη συνέχεια, ρίξτε λάδι στο τηγάνι, σοτάρετε πρώτα το κρεμμύδι μέχρι να γίνει ημιδιαφανές, στη συνέχεια σοτάρετε τα καρότα στο ίδιο λάδι, στη συνέχεια αφαιρέστε τα καρότα και σοτάρετε τα μανιτάρια.
Μεταφέρετε τα τηγανητά μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ένα μπολ, χτυπήστε ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι, προσθέστε μαγιονέζα
και ανακατέψτε τα πάντα καλά.
Βάλτε την προκύπτουσα γέμιση στα μπιφτέκια. Πασπαλίστε με τυρί τριμμένο σε ψιλό τρίφτη από πάνω.
Βάλτε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Ρυθμίστε στο χαμηλότερο επίπεδο, ζεσταίνοντας πάνω και κάτω.
Μόλις το τυρί ροδίσει, τα μπιφτέκια είναι έτοιμα.
Καλό γεύμα!❤️
Notes
Tips από εμένα:
- Για πιο ζουμερά μπιφτέκια: Μην παραλείψετε την ώρα ξεκούρασης του κιμά στο ψυγείο. Βοηθάει πολύ. Επίσης, μην τα παραψήσετε για να μείνουν ζουμερά.
- Λαχανικά στη γέμιση: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα ψιλοκομμένα λαχανικά στη γέμιση, όπως πιπεριές ή μανιτάρια πορτομπέλο για πιο έντονη γεύση.
- Τυρί: Μην φοβηθείτε να βάλετε αρκετό τυρί από πάνω, δημιουργεί μια υπέροχη κρούστα.
- Σερβίρισμα: Ταιριάζουν τέλεια με πουρέ πατάτας, ρύζι, ή μια δροσερή σαλάτα.