Υλικά:

700 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (μπορείτε να προσθέσετε και λίγο χοιρινό για περισσότερη νοστιμιά)
2 μεγάλα κρεμμύδια (λευκά ή κόκκινα)
1/2 καρβέλι ψωμί του τοστ (ή μπαγέτα)
3 ώριμες ντομάτες
150 ml γάλα
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι άνηθος
1/2 ματσάκι μαϊντανός
1 αυγό (προαιρετικό, για πιο δεμένη υφή)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι (κατά βούληση)
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Βουτάμε το ψωμί στο γάλα για να μαλακώσει.
Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες αυτό μπορεί να γίνει ζεματίζοντάς τα σε βραστό νερό
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια,τον άνηθο και τον μαϊντανό, λιωνουμε το σκόρδο,.

Συνδυάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το ψωμί στραγγισμένο, τα λαχανικά ψιλοκομμένα, το αυγό (αν χρησιμοποιήσετε), τα μπαχαρικά και αλάτι-πίπερι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Κρατάτε το µίγµα σκεπασµένο στο ψυγείο για 1,5 ώρες (αν θα το κρατήσετε περισσότερο µη βάλετε το κρεµµύδι).
Λαδώνετε το ζεστό ταψί, πλάθετε το µίγµα σε µπιφτέκια και τα απλώνετε απάνω.
Τα ψήνετε για 20 περίπου λεπτά (αν το ταψί είναι πολύ ζεστό δεν χρειάζονται γύρισµα).

Μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-15 λεπτά

Προηγούμενο άρθροΤυρόψωμο με φέτα
Επόμενο άρθροΔιπλά Σοκολατένια Lamingtons