Μπιφτέκια στο σχαροτήγανο

Μπιφτέκια στο σχαροτήγανο: Μια συνταγή “να γλύφεις τα δάχτυλα σου” την οποία δοκιμάσαμε και από τότε την προτιμάμε αποκλειστικά! Μεγάλο συν, για εμάς, το ότι δεν απαιτείται αυγό στη συνταγή αυτή. Η απόφαση δικιά σας.

Υλικά

1 κιλό κιμάς
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκ. σκόρδο τριμμένες (προαιρετικά)
2 ντομάτες τριμμένες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ.σούπας ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μούλτι το κρεμμύδι,τις σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς τα σπόρια τους (μόνο τη σάρκα δηλαδή), το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Αφού τα αλέσουμε καλά, τα ρίχνουμε πάνω απ’τον κιμά, τον οποίο έχουμε βάλει σε ένα βαθύ μπωλ.
Στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας το μουσκεμένο ψωμί και το τρίβουμε μέσα στο μπωλ του κιμά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίγανη και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Πριν το ψήσιμο, σχηματίζουμε παραδοσιακα μπιφτέκια ίδιου μεγέθους.
Ψήστε τα στο σχαροτήγανο ή σχάρα. Είναι σημαντικό να ζεστάνετε καλά τη σχάρα και να την αλείψετε με ένα κομμάτι μπέικον πριν τοποθετήσετε τα μπιφτέκια.
Ψήνετε τους σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία, πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.

Αν σας αρέσει να τρώτε μπιφτέκια, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε και αυτή τη δοκιμασμένη συνταγή για κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας – θα ενθουσιαστείτε.

Καλή απόλαυση

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπιφτέκια Κοτόπουλο 

Μπιφτέκια Κοτόπουλο στο σχαροτήγανο

Υλικά

1 κγρ. Κιμάς κοτόπουλο ανάμεικτο
2 κ.σ. Θυμάρι, φρέσκο
2 Κρεμμύδια
2 κ.σ. Μουστάρδα
1 κύβος MAGGI Ζωμός Κότας
3 κ.σ. Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
5 φέτες Ψωμί του τοστ (τριμμένες)
1 κ.γλ. Αλάτι
1 κ.σ. Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγανάκι ρίξτε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
2. Όταν μαλακώσει προσθέστε τους κύβους κότας MAGGI και ανακατέψτε με μια κουτάλα μέχρι να διαλυθεί.
3. Αποσύρετε το τηγάνι από την εστία και αφήστε το στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία από τα κρεμμύδια.
4. Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά από το κοτόπουλο, την μουστάρδα, το φρέσκο θυμάρι, το τριμμένο ψωμί, το αλάτι, το μαϊντανό, τα σοταρισμένα κρεμμύδια και 4 κ.σ. ελαιόλαδο.

5. Μαλάξτε απαλά με τα χέρια σας μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.
6. Φτιάξτε ένα μικρό και λεπτό μπιφτέκι και ψήστε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δοκιμάσετε αν η ποσότητα στο αλάτι είναι σωστή.
7. Πλάστε τα μπιφτέκια με μέγεθος ανάλογο του γούστου σας και τοποθετήστε τα σε ένα λαδωμένο σκεύος.
8. Βάλτε ένα σχαροτήγανο (αν δεν έχετε τότε οποιοδήποτε αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά, λαδώστε καλά τα μπιφτέκια για να μην σας κολλήσουν και περάστε τα από το τηγάνι γυρνώντας μόνο μια φορά ίσα να πάρουν χρώμα.

9. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου 15 λεπτά, ανάλογα πάνταμε το πάχος τους.
10.Τα μπιφτέκια κοτόπουλο είναι έτοιμα για σερβίρισμα

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΤούρτα Ρυζόγαλο
Επόμενο άρθροΖουμερό κοτόπουλο στον φούρνο ψημένο με τον χυμό εσπεριδοειδών