Αυτή η συνταγή για μπουτάκια κοτόπουλο με πατάτες και σάλτσα μπάρμπεκιου θυμαριού και μελιού είναι μια νόστιμη και εύκολη επιλογή για ένα οικογενειακό γεύμα.

Υλικά:

6-8 μπουτάκια κοτόπουλου
1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες
6 ντοματίνια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου (έτοιμη με μέλι και θυμάρι)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
150 γρ μυζήθρα, κομμένη σε κομμάτια (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα μπουτάκια κοτόπουλου, τις πατάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, την έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου  μέλι και θυμάρι,

το αλάτι και το πιπέρι.
Απλώστε το μείγμα σε ένα ταψί.
Πασπαλίστε με την μυζήθρα (αν θέλετε).
Ψήστε για 1 ώρα, ή μέχρι να ψηθούν τα μπουτάκια κοτόπουλου και οι πατάτες.
Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν σερβίρετε.

Tips:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε σάλτσα μπάρμπεκιου σας αρέσει.
Αντί για μυζήθρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο τυρί ή φέτα.
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως καρότα ή κολοκυθάκια.
Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα στη σάλτσα.
Σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα ή ρύζι.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Metaxia Kokkinou

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπουτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρέμα σάλτσας.

Η σημερινή πρόταση είναι μπουτάκια κοτόπουλου με μανιτάρια σε κρέμα σάλτσας.
Εδώ προσέξτε ιδιαίτερα τη σάλτσα και τον τρόπο παρασκευής. Το έχω παρακολουθήσει φτιαγμένο σε αρκετές συνταγές και τώρα μόλις το κάνω. Αυτή είναι μια ιδέα για δείπνο όταν πραγματικά δεν έχετε χρόνο και αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε γρήγορα.

Υλικά :

500 γρ μανιτάρια
250 g υγρή κρέμα για μαγείρεμα 30 τοις εκατό και άνω
60 γρ τυρί κρέμα
1 κουτ μουστάρδα Ντιζόν
αλάτι για γεύση
λίγο μαγειρικό λάδι

6 μικρά μπουτάκια
1/2 ποτήρι σόγια σος
1 ποτήρια νερό
1 κ.σ. μέλι
1 λεμόνι, κομμένα σε φέτες
ξύσμα από 1 λεμόνια
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλου
Σε μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος μαζί με το νερό και προσθέτουμε το μέλι.

Ανακατεύουμε καλά με τον αναδευτήρα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Ρίχνουμε τα μπουτάκια στη σάλτσα και αφήνουμε για μία ώρα να μανιραριστούν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια στη σχάρα, τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τα ψήνουμε για 35-40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, τα βάζουμε σε πιατέλα, τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού και λίγο φρέσκο ξύσμα.

Τα μανιτάρια κόβονται και τα βάζουμε σε ταψί με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε συνεχώς και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά,
ίσως και παραπάνω, δεν ξερω ακριβώς. Να είναι καλά μαγειρεμένα. Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια προσθέτουμε την κρέμα
γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Γίνετε πολύ γρήγορα.
Τη σάλτσα τη χρησιμοποιώ και για μπρόκολο, κολοκυθάκια και με μελιτζάνα. Μπορείτε να το ετοιμάσετε ξεχωριστά και να
δοκιμάσετε διάφορα πράγματα μαζί της, ακόμα και μπριζόλες εγω την εκανα με τα μπουτακια κοτοπουλο.
Λοιπόν αυτό είναι!

Καλο βραδυ σε ολους! Καλή διασκέδαση και υγεία!

Προηγούμενο άρθροΓλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και σαντιγί
Επόμενο άρθροΡολό με γέμιση μήλου