Μπριζόλες με σάλτσα μανιταριών

Σήμερα ετοίμασα αυτή τη λιχουδιά, είχα χοιρινες μπριζόλες και αποφάσισα ότι με σάλτσα μανιταριών θα ήταν τέλεια, και σε συνδυασμό με λίγο λευκό κρασί… Βγαίνουν πολύ καλές!

Υλικά

αλάτι για γεύση
200 ml ζωμό λαχανικων
1 κ.γ. κορν φλαουερ
μαύρο πιπέρι για γεύση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 ml νερό
200 γραμμάρια μανιτάρια πορτσίνι
200 ml λευκό κρασί
2 κ.σ. βούτυρο
6 μπριζόλες χοιρινες (λαιμός, σπάλα, μπούτι)

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μπριζόλες πάχους περίπου 1 εκ. Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και αλάτι και τις αφήνουμε για περίπου μιση ώρα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι από τεφλόν και σοτάρουμε τις μπριζόλες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι για να σιγοβράσουν οι μπριζόλες μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

Προσθέστε ένα ποτήρι νερό για να μην στεγνώσουν οι μπριζόλες. Μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Τις βγαζουμε και αφήνουμε τα υγρα μέσα στο τηγανι και τι σκεπαζουμε για
να παρμείνουν ζεστες.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 200 γρ υγρού μέσα στο τηγάνι, αν έχει εξατμιστεί προσθέτουμε ζωμό.

Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Τέλος αραιώνουμε το κορν φλαουερ με λίγο νερό ή ζωμό και το αδειάζουμε στο τηγανι.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε. Επιστρέψτε τις μπριζόλες στη σάλτσα και σκεπάστε το τηγάνι για να απορροφηθεί το άρωμα των μανιταριών.
Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
Σας εύχομαι ένα υπέροχο Σάββατο!

Казано честно в кухнята

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστό ρολό κιμά γεμιστό!!
Επόμενο άρθροΓρήγορο τυρί ψημμένο στο τηγάνι