Πορτοκάλι Ζελέ

Παίρνουμε ένα πορτοκάλι και σε 30 λεπτά παίρνουμε ένα πιάτο με ζελε πορτοκάλι. Κατασκευασμένο στο σπίτι, χωρίς πρόσθετα

✅Προϊόντα

Πορτοκάλια 5 τεμ
Ζάχαρη 50 γρ
Κορν φλαουερ 50 γρ
Βούτυρο 50 γρ
νιφάδες καρύδας

✅Μαγείρεμα

Κόψτε τα πορτοκάλια στη μέση και στύψτε το χυμό.
Θα μας αρκεί εύκολα για 3 μεγάλες μερίδες γλυκού.
Ρίχνουμε το ζουμί σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά.
Ρίξτε 50 γραμμάρια ζάχαρης και την ίδια ποσότητα αμύλου αραβοσίτου σε αυτό.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μειώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
Μετά από 5-7 λεπτά, το μείγμα θα πήξει.

Σε αυτό το στάδιο, πρέπει να προσθέσετε 50 γραμμάρια βούτυρο και να ανακατέψετε ξανά.
Στην πραγματικότητα είναι σχεδόν όλα είναι έτοιμα.
Ρίχνουμε το παχύρρευστο μείγμα σε φλιτζάνια ή φορμάκια.
Τυλιγουμε σφιχτά το πάνω μέρος με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει τελείως.
Ήδη πριν σερβίρουμε, βγάζουμε και γυρνάμε το καθενα σε νιφάδες καρύδας.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Gulya Gladkih

Προηγούμενο άρθροΣούπα με κολοκυθάκια και ντομάτα…ελαφριά χωρίς κρέας
Επόμενο άρθροΤο πιο γρήγορο Κεικ Σοκολάτας 🍰☕️🫖