Αν ψάχνετε για ένα πιάτο που θα σας λύσει τα χέρια και θα είναι ταυτόχρονα πεντανόστιμο, τότε αυτές οι Μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια στο φούρνο είναι η ιδανική επιλογή! Είναι απλές στην προετοιμασία, γεμάτες γεύση και ιδανικές για ένα καθημερινό τραπέζι ή ακόμα και για φίλους.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια στο φούρνο

Φτιάξτε εύκολα Μπριζόλες Χοιρινές με Ντοματίνια στο Φούρνο. Μια γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για ένα καλοκαιρινό τραπέζι με απίστευτη γεύση!
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το λαχταριστό φαγητό θα χρειαστούμε:
- Χοιρινές μπριζόλες (όσες θέλετε, ανάλογα με τα άτομα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Μπόλικα ντοματίνια (ένα ολόκληρο σακουλάκι ή 250-300 γρ.)
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι (για τα κρεμμύδια και τις μπριζόλες)
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτές τις λαχταριστές Μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια στο φούρνο:
- Κόβω ένα μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες. Πασπαλίζω λίγο αλάτι στις ροδέλες κρεμμυδιού και τις απλώνω ομοιόμορφα σε ένα πυρέξ ή ένα ταψί.
- Αλατοπιπερώνω καλά τις χοιρινές μπριζόλες μου και τις τοποθετώ πάνω από τα κρεμμύδια στο ταψί.
- Γεμίζω όλα τα κενά ανάμεσα στις μπριζόλες με μπόλικα ντοματίνια. Πασπαλίζω τα ντοματίνια με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο.
- Σκεπάζω πολύ καλά το ταψί με μία λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο, για να σκάσουν τα ντοματίνια και να βγάλουν όλα τα υγρά τους, δημιουργώντας μία υπέροχη σάλτσα.
- Έψησα για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο.
- Στη συνέχεια, ξεσκέπασα το ταψί (αφαίρεσα τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο) κι άφησα τις μπριζόλες να ροδίσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου, αυξάνοντας αν χρειαστεί τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς.
- Συνοδεύεται τέλεια με πιλάφι!
Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου
Notes
Tips για τις Τέλειες Μπριζόλες Χοιρινές με Ντοματίνια στο Φούρνο
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν οι Μπριζόλες χοιρινές με ντοματίνια στο φούρνο σας ακόμα πιο νόστιμες. Αν θέλετε οι μπριζόλες να είναι ακόμα πιο ζουμερές, μπορείτε να τις μαρινάρετε για 30 λεπτά ή και περισσότερο με λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά πριν τις βάλετε στο ταψί. Για πιο έντονη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, μαζί με τα ντοματίνια. Αν δεν έχετε ντοματίνια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1-2 ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες.