Χοιρινά παϊδάκια στον φούρνο με πατάτες, κολοκυθάκια

Υλικά

1 – 1,5 κιλό από χοιρινά παϊδάκια
600 γρ. πατάτες, σε λεπτά κυδωνάτα κομμάτια
500 γρ. κολοκυθάκια, σε μέτριες μακρόστενες φέτες ή ροδέλες
2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας κουρκουμάς
3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
40 γρ. μουστάρδα πικάντικη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα
χυμός λεμονιού (όσο μας αρέσει)
τα φύλλα από 1/3 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Για τα χοιρινά παϊδάκια στον φούρνο με πατάτες, κολοκυθάκια και δυόσμο, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύουμε σε μπολ το λάδι με τη μουστάρδα, το σκόρδο, την πάπρικα, τον κουρκουμά και αλατοπίπερο.
Ρίχνουμε σε ένα μέτριο ταψί τα παϊδάκια με τις πατάτες και τα κολοκυθάκια, τα περιχύνουμε με το μείγμα του λαδιού και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά από το μείγμα. Τακτοποιουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και απο πάνω τα παϊδάκια
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Ξεφουρνίζουμε, περιχύνουμε με όσο χυμό λεμονιού θέλουμε, σκορπίζουμε τον δυόσμο και σερβίρουμε τα χοιρινά παϊδάκια

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροKέικ Πίτσας
Επόμενο άρθροΤο πιο εύκολο Μιλφειγ