Αυτή η συνταγή για νηστίσιμα πεταλάκια πορτοκαλιού είναι εύκολη και γρήγορη, και θα σας δώσει ένα νόστιμο και τραγανό αποτέλεσμα.

Υλικά:

180 γρ σπορέλαιο
250 γρ ζάχαρη άχνη
1 μπέικιν
1 βανιλία
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 700 γρ)
Για την επικάλυψη:

Λιωμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη άχνη, το μπέικιν, τη βανιλία, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσθέστε τη σόδα φαγητού και ανακατέψτε καλά.
Σιγά σιγά προσθέστε το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι σας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Ζυμώστε τη ζύμη για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Καλύψτε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε την να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Χωρίστε τη ζύμη σε 20-25 ίσα μέρη.
Πλάθετε κάθε κομμάτι ζύμης σε σχήμα πετάλου.
Τοποθετήστε τα πεταλάκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήστε τα πεταλάκια για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήστε τα πεταλάκια να κρυώσουν ελαφρώς.
Βουτήξτε το μισό από κάθε πεταλάκι στη λιωμένη κουβερτούρα.
Αφήστε τα πεταλάκια να στεγνώσουν πάνω σε μια σχάρα.

H Εκτέλεση είναι της κας Σούλα Ζλατανοπούλου

Προηγούμενο άρθροΤάρτα Σοκολάτας με Γλυκό του Κουταλιού Βύσσινο
Επόμενο άρθροΜπισκότα βανίλιας και κακάο με απλά λόγια