Νηστίσιμη, vegan Πάστα Φλώρα.

Είναι κλασική, είναι πολυαγαπημένη, είναι αρωματική, είναι αφράτη, είναι τραγανή, είναι τέλεια. Και είναι νηστίσιμη!
Φτιάξτε αυτή την πανεύκολη πάστα φλώρα, χωρίς μίξερ, βάλτε κι ένα φλυτζάνι καφέ ή τσάι, κι απολαύστε την.

Υλικά

👉150 ml καλαμποκέλαιο
👉150 ml χυμό πορτοκάλι
👉50 γρ καστανή ζάχαρη
👉20 ml κονιάκ
👉1 κ.γ υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνη
👉1 πρέζα τζίντζερ σκόνη
👉450 γρ φαρινάπ
👉1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
👉400 γρ μαρμελάδα (όποια θέλετε)
Εδώ βάλαμε μαρμελάδα βερύκοκο.

Εκτέλεση

Σε μπωλ, ανακατεύουμε με αυγοδάρτη, όλα τα υλικά, εκτός φαρίνα, μπέικιν και μαρμελάδα. Προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν. Δεν ζυμώνουμε πολύ! Παίρνουμε περίπου τα 3/4 της ζύμης και τα στρώνουμε με τα χέρια μας στη λαδωμένη φόρμα .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απλώνουμε από πάνω τη μαρμελάδα

και τελειώνουμε με τα κορδόνια που φτιάχνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 35-40 λεπτά στους 170°.

Καλή απόλαυση.

ΠΗΓΗ: Be Good Be Cook

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό χωρίς ψήσιμο – πραγματική μαγεία στην κουζίνα σας
Επόμενο άρθροΕύκολα τυροτηγανοψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού