Απόψε το δείπνο ήταν πεντανόστιμο, με καβουροκεφτέδες που σερβίρονται πάνω σε μια πλούσια σαλάτα με φρέσκο αβοκάντο και μια λαχταριστή σάλτσα! Είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές, γιατί είναι τόσο γευστική όσο και απλή. Μπορείτε να φτιάξετε αυτούς τους υπέροχους κεφτέδες από καβούρι και να τους απολαύσετε με φίλους ή την οικογένειά σας, είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως πιάτο.
Υλικά για τους Καβουροκεφτέδες
- Κρέας από βρασμένο καβούρι
- 2 αυγά
- 1/2 κούπα μαγιονέζα
- 3 κουταλάκια του γλυκού μπαχαρικό Old Bay
- Χυμός από 1/2 φρέσκο λεμόνι
- 1 κούπα ψίχουλα ψωμιού (φρυγανιά)
- Πιπέρι και μια πρέζα αλάτι
- 2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 1/4 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Υλικά για τη Σάλτσα
- 1/4 κούπας μαγιονέζα
- Μία σταγόνα σάλτσα Worcestershire
- Μία σταγόνα σάλτσα Tabasco
- Αλάτι και πιπέρι, για τη γεύση
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- Μπαχαρικό
Εκτέλεση της Συνταγής
Βράζω τα καβούρια σε καυτό νερό μέχρι να βράσουν. Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το μέγεθος. Αφού κρυώσουν, αφαιρώ προσεκτικά όλο το κρέας από μέσα.
Σε ένα μπολ, τοποθετώ το κρέας του καβουριού. Όσο κρέας και αν έχω, τα υλικά που δίνω είναι για 16 κεφτέδες. Προσθέτω τα δύο αυγά, τη μαγιονέζα, το μπαχαρι, το χυμό λεμονιού, την ψίχα ψωμιού, το πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτω και το ψιλοκομμένο σέλινο και τον μαϊντανό. Ανακατεύω πολύ καλά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν και πλάθω μικρούς κεφτέδες. Στη συνέχεια, τους περνάω από ψίχα ψωμιού και λίγο μαϊντανό.
Αυτή τη στιγμή, μπορώ είτε να τους βάλω στην κατάψυξη για αργότερα είτε να τους τηγανίσω αμέσως. Σε ένα τηγάνι, βάζω βούτυρο και λάδι και τηγανίζω τους κεφτέδες μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Για τη σάλτσα, παίρνω 1/4 κούπας μαγιονέζα και προσθέτω μια σταγόνα σάλτσα Worcestershire, μία σταγόνα σάλτσα Tabasco, αλάτι, πιπέρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και λίγο μπαχάρι. Ανακατεύω καλά και η σάλτσα μου είναι έτοιμη για να τη ρίξω πάνω στους ψημένους καβουροκεφτέδες.
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 40 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τους Καβουροκεφτέδες
Για να γίνουν οι καβουροκεφτέδες σας πιο τραγανοί, βεβαιωθείτε ότι τους έχετε πατήσει καλά όταν τους πλάθετε.
Η σάλτσα μπορεί να γίνει πιο πικάντικη, αν προσθέσετε περισσότερο Tabasco.
Μπορείτε να τους σερβίρετε πάνω σε μια σαλάτα με φρέσκο αβοκάντο και να ρίξετε λίγο λάδι και αλάτι για έξτρα γεύση.











