Πέννες με γαρίδες και σπανάκι

 

ΥΛΙΚΑ :

 500 γρ. πέννες ή σπαγγέτι
 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες
 200 γρ. σπανάκι, φρέσκο
 ½ κόκκινη πιπεριά
 1 κ. γ. καπνιστή πάπρικα
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
 3 σκελίδες σκόρδο
 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμότητα.
Βάλτε τις γαρίδες, την κόκκινη πιπεριά, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα οι γαρίδες, περίπου 4 – 5 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού, το φρέσκο ​​σπανάκι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 – 6 λεπτά μέχρι το σπανάκι να «καθήσει» λίγο και οι ντομάτες να απελευθερώνουν κάποιο από το χυμό τους.
Κατεβάστε από τη φωτιά και καλύψτε με ένα καπάκι.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνετε και τα βάζετε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά τα πάντα, ελέγχετε το αλάτι και το πιπέρι.
Πασπαλίζετε με ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, αν θέλετε, πριν από το σερβίρισμα, για μια επιπλέον γεύση. Σερβίρετε τα ζυμαρικά γαρίδας αμέσως και απολαύστε!

ΠΗΓΗ: eatwell101.com

Προηγούμενο άρθροΠεντανόστιμες Σουπιές με Αρακά
Επόμενο άρθροΓεμιστές μελιτζάνες με λαχανικά (Ιμάμ μπαϊλντί) στην κατσαρόλα