Αυτό το γλυκό είναι απόδειξη ότι μπορείς να φτιάξεις κάτι πεντανόστιμο χωρίς να χρειαστείς πολλά υλικά ή χρόνο. Ο νηστίσιμος κορμός με ταχίνι και μέλι είναι μια θρεπτική επιλογή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Νηστίσιμος κορμός
O Νηστίσιμος κορμός είναι ένα γλυκό τόσο νόστιμο που δεν θα πιστεύεις ότι είναι νηστίσιμο και τόσο εύκολο που θα το φτιάχνεις συνέχεια. Είναι το τέλειο γλυκό για όσους νηστεύουν, αλλά και για όσους θέλουν ένα υγιεινό σνακ ή επιδόρπιο χωρίς ζάχαρη, βούτυρο και αυγά.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτό το γλυκό, θα χρειαστούμε:
- 200 γρ. Κουβερτούρα σοκολάτας, λιωμένη
- 200 γρ. Μέλι
- 350 γρ. Ταχίνι με κακάο
- 300 γρ. Δημητριακά με μούσλι (ή σκέτα δημητριακά ή σκέτο μούσλι)
- 150 γρ. Καρύδια ή αμύγδαλα, χοντροκομμένα
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό.
- Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύω την λιωμένη κουβερτούρα με το μέλι. μπορείς να λιώσεις την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, προσέχοντας να μην καεί.
- Στη συνέχεια, προσθέτω στο μείγμα το ταχίνι με κακάο, τα δημητριακά και τα χοντροκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα. ανακατεύω πολύ καλά με μια σπάτουλα, μέχρι όλα τα υλικά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα και να έχω μια παχύρρευστη ζύμη.
- Καλύπτω μια μακρόστενη φόρμα με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρω εκεί τον κορμό μου. Τον βάζω και τον διατηρώ στο ψυγείο.
- Προαιρετικά, στην επιφάνεια βάζω τριμμένη κουβερτούρα ή τρούφα και στολίζω με φράουλες ή ό,τι άλλο μου αρέσει.
- Με το ίδιο μείγμα μπορώ να φτιάξω νηστίσιμα τρουφάκια!
Η Συνταγή είναι της κας Λένα Χριστοπούλου
Notes
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει ο νηστίσιμος κορμός σας ακόμα πιο επιτυχημένος:
- Διακόσμηση: Μπορείς να πασπαλίσεις την επιφάνεια του κορμού με τριμμένη κουβερτούρα, τρούφα σοκολάτας ή ακόμα και με φράουλες ή άλλα φρούτα.
- Εναλλακτική Πρόταση: Με το ίδιο μείγμα, μπορείς να πλάσεις μικρά τρουφάκια και να τα πασπαλίσεις με ινδοκάρυδο, κακάο ή τριμμένο φυστίκι.
- Ταχίνι: Αν δεν βρεις ταχίνι με κακάο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σκέτο ταχίνι και να προσθέσεις λίγο κακάο σε σκόνη.








