Συστατικά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
¼ φλιτζάνι μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος

Κατευθύνσεις
Για τη γλάσο:
Κατ ‘αρχάς, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε μαζί μέχρι η υφή να είναι αφράτη και σταθερή. Αφήστε την στην άκρη και βάλτε την στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο το κεικ για το στήσιμο.

Για το κέικ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις η ζάχαρη έχει διαλυθεί πλήρως, αφαιρέστε από τη φωτιά και ρίχνετε και χτυπάτε δυνατά τα αυγά ένα προς ένα. Μετά αργά, χτυπάτε τη σόδα ψησίματος και το αλεύρι και μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Στη συνέχεια, χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα τεμάχια και ανοίξτε μεγάλους, ομοιόμορφους κύκλους σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετήστε ένα κυκλικό ταψί από πάνω και κόψτε τα πλεονάζοντα άκρα. Μεταφέρετε τους κύκλους της ζύμης και την επιπλέον ζύμη σε ένα ταψί και ψήστε για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Για να συναρμολογήσετε το κέικ, προσθέστε περίπου ένα ¼ φλιτζάνι κρέμας σε κάθε στρώμα και επαναλάβετε γα όλα τα στρώματα. Καλύψτε τις πλευρές και την κορυφή με την υπόλοιπη κρέμα. Τελικά, τρύψτε τα επιπλεόν κομμάτια της ζύμης και απλώστε τα σαν ψίχουλα πάνω και γύρω από το κέικ. Σερβίρετε και απολαύστε!

credit to

Προηγούμενο άρθροΜοσχαράκι Κοκκινιστό της Μαμάς
Επόμενο άρθροΔώδεκα συμβουλές για μαγειρική με τυρί