Το Νηστίσιμο τρουφάτο κέικ είναι η απόδειξη ότι τα νηστίσιμα γλυκά μπορούν να είναι εξίσου λαχταριστά. Η γεύση του πορτοκαλιού και η πλούσια σοκολάτα της τρούφας δημιουργούν έναν υπέροχο συνδυασμό. Εγώ το φτιάχνω όταν θέλω κάτι γλυκό και σπιτικό, χωρίς να χρειαστεί να “σπάσω” τη νηστεία.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Νηστίσιμο τρουφάτο κέικ

Νηστίσιμο τρουφάτο κέικ

Tο Νηστίσιμο τρουφάτο κέικ με γλάσο σοκολάτας, που είναι ό,τι πρέπει για τον καφέ μας τώρα που νηστεύουμε. Είναι ένα κέικ αφράτο, γεμάτο με κομματάκια τρούφας και καλυμμένο με ένα λαχταριστό γλάσο σοκολάτας, και εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά γιατί είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο.

Prep Time 20 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes

Ingredients

  • Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο κέικ, θα χρειαστούμε:

Για το κέικ:

  • 500 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (εγώ χρησιμοποίησα φαρίνα)
  • 400 γρ. Φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (με μια κουταλιά του γλυκού σόδα μέσα)
  • 300 γρ. Ζάχαρη
  • 250 γρ. Καλαμποκέλαιο
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 2 Βανίλιες
  • 100 γρ. Τρούφα σοκολάτας
  • 2 κουταλιές του γλυκού Μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο:

  • 125 γρ. Κουβερτούρα μαύρη
  • 5 κουταλιές της σούπας Νερό
  • 5 κουταλιές της σούπας Καλαμποκέλαιο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το αφράτο και νόστιμο κέικ.


για το κέικ
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω με το σύρμα τη ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα που έχω ανακατέψει μέσα και συνεχίζω το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνω σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι στο μείγμα μου και ανακατεύω απαλά. Τέλος, προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και την τρούφα. Ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 25 εκατοστών. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύω την κουβερτούρα με το νερό και το καλαμποκέλαιο σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχω ένα ομοιόμορφο και λείο γλάσο. Απλώνω το γλάσο πάνω από το κέικ μου, αφού έχει κρυώσει εντελώς.

Η Συνταγή είναι της κας Olga Karagianni

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Νηστίσιμο τρουφάτο κέικ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Αλεύρι: Η χρήση φαρίνας μπορεί να κάνει το κέικ πιο αφράτο, αλλά και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις είναι μια χαρά, αρκεί να το κοσκινίσετε καλά.
  • Χυμός: Βεβαιωθείτε ότι ο χυμός πορτοκαλιού με τη σόδα αφρίζει πριν τον προσθέσετε στο μείγμα, γιατί έτσι ενεργοποιείται ο διογκωτικός παράγοντας.
  • Ψήσιμο: Για να ελέγξετε αν το κέικ είναι έτοιμο, μπορείτε να βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο. Αν βγει στεγνό, τότε είναι ψημένο.
  • Γλάσο: Εφαρμόστε το γλάσο πάνω στο κέικ μόνο αφού αυτό έχει κρυώσει εντελώς, για να μην απορροφηθεί και να σχηματιστεί μια ωραία στρώση.
  • Διακόσμηση: Αντί για τρούφα, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα σταγόνες σοκολάτας, ή ακόμα και ψιλοκομμένα καρύδια.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή