Χοιρινό με χόρτα σβησμένο σε κρασί

Ένα απλό πιάτο, χαρακτηριστικό της αγροτικής παράδοσης, αλλά πολύ νόστιμο😋

Συστατικά:

1 κιλό μίγμα χορταρικών (σέσκουλα, λάπαθα, μάραθο, σπανάκι, ραδίκια)
500 γρ χοιρινό (κατά προτίμηση με λιπος)
Μισό κρεμμύδι
Λευκό κρασί για γεύση.
Τριμμένο τυρί για γεύση.
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε πρώτα τα χόρτα αφαιρώντας τα χαλασμένα φύλλα και κρατώντας τα καλύτερα και τα πλένουμε πολύ καλά, μέχρι να φύγουν όλα
τα ίχνη χώματος. Το ζεματίζουμε για λίγα λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό. Το στραγγίζουμε ακόμα al dente και αφήνουμε στην άκρη το
νερό μαγειρέματος.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι, βάζουμε το χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το βραστό νερό από τα χόρτα .
Μόλις ψηθούν, μαζεύουμε τα πάντα (κρέας και λαχανικά), ρίχνουμε δύο κουτάλες από το νερό του μαγειρέματος από τα χόρτα σκεπάζουμε
και τελειώνουμε το μαγείρεμα. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε γρήγορα να
επιτρέψει οι γεύσεις να ενωθούν καλά.
Σερβίρετε ζεστό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπριζόλες ψημένες πάνω σε κρεμμύδια στο φούρνο σε 10 λεπτά….ότι πιο νόστιμο έχω δοκιμάσει
Επόμενο άρθροΤραγανές Κρεμμυδόπιτες