Συστατικά:

Για τη ντοματοσαλάτα:
800-900 γραμμάρια ντομάτες (κομμένες σε φέτες ή φέτες)
Φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος

Για τη μαρινάδα:
50 ml ελαιόλαδο
25 ml ξύδι (9%)
30 ml νερό
1/2-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κόκκος μαύρο πιπέρι
1/2 πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)
6 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες

Οδηγίες:

Ξεκινήστε ανακατεύοντας μαζί το ελαιόλαδο, το ξύδι, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι τσίλι (αν χρησιμοποιείτε) και το σκόρδο σε ένα μπολ. Αυτό το αρωματικό μείγμα θα χρησιμεύσει ως βάση για να εμποτίσετε τις ντομάτες με ακαταμάχητη γεύση.

Μαρινάρετε τις ντομάτες:
Τοποθετήστε τις φέτες ή τις φέτες ντομάτας σε ένα μεγάλο μπολ, φροντίζοντας να απλωθούν ομοιόμορφα. Ρίξτε την έτοιμη μαρινάδα πάνω από τις ντομάτες, φροντίζοντας κάθε κομμάτι να είναι καλυμμένο με το απολαυστικό μείγμα. Αφήνουμε τις ντομάτες να μαριναριστούν, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν και να ενταθούν.

Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε το μαγικό να συμβεί:
Σκεπάζετε το μπολ που περιέχει τις μαριναρισμένες ντομάτες και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες ή για μια ακόμα πιο γευστική εμπειρία, το βάζετε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Αυτό το κρίσιμο βήμα επιτρέπει στις ντομάτες να απορροφήσουν την ουσία της μαρινάδας, με αποτέλεσμα να πάρετε μια μαγεια γεύσεων με κάθε μπουκιά.

Η Συνταγή είναι από το mingleflavors

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κολοκυθοκεφτέδες Νηστίσιμοι

Κολοκυθοκεφτέδες Νηστίσιμοι

Χρυσαφένιοι, τραγανοί εξωτερικά και ζουμεροί στο εσωτερικό, οι νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες αποτελούν ένα πιάτο που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την απόλαυση με την θρεπτική αξία.

Πλούσιοι σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, χάρη στα τρυφερά κολοκυθάκια, οι κολοκυθοκεφτέδες προσφέρουν στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Η νηστίσιμη εκδοχή τους, με την προσθήκη αρωματικών μυρωδικών και μπαχαρικών, όπως μαιντανο, δυόσμο, κρεμμυδάκι, και πιπέρι, απογειώνει τη γεύση τους, δημιουργώντας ένα πιάτο που ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Είτε ως ορεκτικό, είτε ως κύριο πιάτο, οι νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες ταιριάζουν ιδανικά με δροσερό τζατζίκι, ντοματοσαλάτα ή ακόμα και με μια απλή σως γιαουρτιού.

Εύκολοι στην παρασκευή τους, αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα, χωρίς να θυσιάζουν την υγιεινή διατροφή.

Γιατί λοιπόν να μην τους δοκιμάσετε; Είτε νηστεύετε, είτε όχι, οι νηστίσιμοι κολοκυθοκεφτέδες θα σας γοητεύσουν με την απλότητα, την νοστιμιά και την θρεπτική τους αξία!

Υλικά:

ψίχα από τα κολοκυθάκια
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
λίγο λάδι
αλάτι, πιπέρι
λίγο αλεύρι για τη γέμιση
αλεύρι για το εξωτερικό αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αδειάζουμε την ψίχα από τα κολοκύθια σε ένα βαθύ πιάτο και την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.

Την αλατίζουμε και την αφήνουμε λίγα λεπτά. Μετά την πατάμε λίγο περισσότερο με το πιρούνι να γίνει πιο ψιλοκομμένη.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, το μαϊντανό και το δυόσμο (μπορούμε να βάλουμε και ξερό), τα ρίχνουμε στην ψίχα, προσθέτουμε πιπέρι κι αν χρειαστεί λίγο ακόμα αλάτι με προσοχή.

Βάζουμε και λίγο λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι να σφίξει η μάζα και μόλις καταλάβουμε ότι πλάθεται το κάνουμε κεφτεδάκια.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε από τη μία πλευρά.
Γυρίζουμε τα κεφτεδάκια κι από την άλλη να τηγανιστούν ομοιόμορφα κι αν θέλουμε τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι τους.

Η Συνταγή είναι απο το thisauroikouzinas-syntages.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΜοσχάρι Κοκκινιστό με Μελιτζάνες
Επόμενο άρθροΣτήθος Κοτόπουλου Γεμιστό με Προσούτο σε σάλτσα από λευκό κρασί