Νόστιμο στρούντελ μήλου

Σας προσφέρουμε μια συνταγή για ένα λαχταριστό στρούντελ μήλου που θα σας κερδίσει.
Αποδεικνύεται τραγανό και αέρινο και η γέμιση είναι αρωματική και ζουμερή. Αυτό είναι πραγματική ευχαρίστηση.

Υλικά:

Για την ζύμη:
Νερό – ένα ποτήρι,
Αλεύρι σίτου – 250 ή 300 γραμμάρια
Αλάτι
Επιτραπέζιο ξύδι – 20 ml
Φυτικό λάδι – 30 ml

Για γέμιση:
Μήλα μεσαίου μεγέθους = τέσσερα μήλα
λεμόνι – ένα φρούτο,
βούτυρο – 80 γραμμάρια
τριμμένη φρυγανιά – τρεις κουταλιές της σούπας
ζάχαρη – 100 γραμμάρια
σταφίδες για γεύση
κανέλα

Πως να το φτιάξετε:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια επιφάνεια εργασίας και κάνουμε ένα μικρό λακάκι στο κέντρο.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό και ρίχνουμε στο λάκο. Στη συνέχεια, ρίξτε φυτικό λάδι και ξύδι. Αλάτι για γεύση.
Ζυμώνουμε τη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια και τη σανίδα σας. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στον πάγκο να ξεκουραστεί.

Πλένουμε τις σταφίδες και ρίχνουμε βραστό νερό για δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια, στραγγίστε το νερό, στεγνώστε τις σταφίδες.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, λιώνουμε μέσα το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε λίγο την τριμμένη φρυγανιά.

Κόψτε το λεμόνι στη μέση, αφαιρέστε τα κουκούτσια και στύψτε το χυμό λεμονιού και από τα δύο μισά. Αφαιρέστε τον πυρήνα από τα μήλα. Κόβουμε τα μήλα σε κύβους.
Βάζουμε τα μήλα σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τις σταφίδες, την τριμμένη φρυγανιά, τη ζάχαρη και την κανέλα. Tα ανακατεύουμε όλα. Η γέμιση είναι έτοιμη.

Όταν η ζύμη ακουμπήσει στο τραπέζι, την ξεδιπλώνουμε και την κόβουμε σε δύο ίσα μέρη.
Πασπαλίζουμε μια επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη όσο πιο λεπτή γίνεται. Αφού απλώσετε, αλείψτε τα χέρια σας με φυτικό λάδι και τεντώστε τη ζύμη. Όσο πιο λεπτό θα βγει, τόσο πιο νόστιμο θα είναι το ψήσιμο.

Χωρίζουμε τη γέμιση σε δύο μέρη. Απλώνουμε το ένα μέρος ομοιόμορφα στην φαρδια άκρη της ζύμης. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη ζύμη με τη γέμιση σε ρολό.

Ανοίγουμε το δεύτερο μισό της ζύμης και ετοιμάζουμε το δεύτερο ρολό με τον ίδιο τρόπο.
Ετοιμάζουμε ένα ταψί, το σκεπάζουμε με χαρτί ψησίματος και πάνω στο χαρτί βάζουμε δύο ρολά με μήλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στείλτε το βιεννέζικο στρούντελ μήλου στο φούρνο για ψήσιμο για περίπου μισή ώρα. Το στρούντελ θα είναι έτοιμο όταν η ζύμη ροδίσει ελαφρά. Μην στεγνώνετε υπερβολικά.
Το έτοιμο στρούντελ μπορεί να πασπαλιστεί με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΡολάκια μοσχάρι με ζαμπόν και κρέμα μελιτζάνας…δεν θα βρείτε πουθενά την κρέμα αυτή
Επόμενο άρθροΈφτιαξα μια γρήγορη και εύκολη Τυρόπιτα…