Λουκουμάδες με αλεύρι Αμυγδάλου

Λουκουμάδες, το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό σνακ, φτιαγμένο από αλεύρι αμυγδάλου, με μέλι,
θρυμματισμένα αμύγδαλα και νιφάδες μαύρης σοκολάτας.

Τα υλικά της συνταγής μας είναι:

200 γρ αλεύρι αμυγδάλου
10 αποξηραμένη μαγιά
10 ζάχαρη
15 κανέλα
5 αλάτι
5 μπέικιν πάουντερ
300 γρ αλεύρι λευκό
400 ml νερό
100 γρ αμύγδαλα θρυμματισμένα
100 γρ νιφάδες σοκολάτας
50 ml μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 – 45 λεπτά

Σε μια κατσαρόλα βαθιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο.
Μην ξεχνάτε, κάθε φορά που κόβουμε τους λουκουμάδες, βουτάμε το κουτάλι σε νερό για να ξεκολλάνε εύκολα και να πέφτουν στο ελαιόλαδο.
Τους κόβουμε με το χέρι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στο μείγμα και πιέζουμε προς τα πάνω.
Το λουκουμά που βγαίνει απ’ τον αντίχειρα τον κόβουμε με κουτάλι και τον ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο ή πιο απλά ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στο λάδι.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με μέλι, αμύγδαλο και νιφάδες μαύρης σοκολάτας

Η Συνταγή είναι του Peter Catinis

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με πορτοκάλι
Επόμενο άρθροΑθώος Πειρασμός: Μπαμπάς για Όλους…χωρις μαγιά και ρούμι