Πίτες

Η συνταγή κάνει μαλακή, υγρή, αέρινη πιτα από μέσα και μαλακη και τραγανή επιφάνεια από έξω.
Είναι μια συνταγή χωρις ψησιμο, όπου φτιάχνουμε την πίτα στο μάτι της κουζίνας σε ένα τηγάνι σε λιγότερο από 3-4 λεπτά.

Χρειαζόμαστε

1 κιλό αλεύρι (1/2 ολικής αλέσεως και λευκό)
750 ml νερό
25 γρ μαγιά
5 γρ ζάχαρη
30 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Πλάθουμε με λιγο λαδωμένα χέρια επίπεδες πιτες, διαμέτρου 15 εκ.  και χαραζουμε με ένα μαχαίρι και κάνουμε γραμμές σε όλη την πίτα.
Σε ένα τηγάνι τηγανιζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ το σκεπάζουμε και η πίτα μας είναι απαλή και τραγανή και τέλεια.

Καλή Απόλαυση
Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε με όλες σχεδόν τις ελληνικές συνταγές και τις μεσογειακές σαλατες και σάλτσες. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε υγιεινό και νόστιμο φαγητό.

Προηγούμενο άρθροΝτομάτες με ρύζι και ελιές
Επόμενο άρθροΚέικ μπανόφι καραμέλα και μπισκότα🌷🌷