ΥΛIΚΑ

 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο, χοντροκομμένο
 4 μεγάλες μελιτζάνες
 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
 3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες ή τριμμένες
 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
 1 κουταλιά της σούπας ντομάτα
 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
 1 κουταλάκι θυμάρι ή ρίγανη
 Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Αφαιρέστε τους μίσχους από τις μελιτζάνες και κόψτε κατά μήκος με πάχος περίπου 1cm.
Τοποθετήστε τις φέτες μελιτζάνας σε ταψί φούρνου και αλείψτε με το πινέλο ελαιόλαδο.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να
πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι.
Προσθέστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρετε απαλά μέχρι να αρχίσουν να
μαλακώνουν τα κρεμμύδια.
Τώρα προσθέστε το κρέας και το σκόρδο και ανακατέψτε.
Όταν το κρέας γίνει καφετί, προσθέστε τη ρίγανη και την πάπρικα.
Προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά μέχρι να
αρχίσουν να μαλακώνουν οι ντομάτες σας.
Ρίξτε λίγο ζεστό νερό, προσθέστε το ντοματοπελτέ και ανακατέψτε.
Σιγοβράστε για 5 λεπτά, δοκιμάστε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέστε περισσότερο νερό,
εάν θέλετε και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά μέχρι να έχετε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας.
Επιστρέψτε στις μελιτζάνες. Βγάλτε από το ταψί και κόψτε σε 4 κομμάτια την κάθε μία.
Τώρα πάρτε ένα πυρέξ και τοποθετήστε τις μελιτζάνες. Ρίξτε το μίγμα κρέατος μαζί με ένα
φλιτζάνι ζεστό νερό.
Τοποθετήστε στο κέντρο του φούρνου στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήστε για 20 λεπτά
περίπου.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο πριν γαρνίρετε με φρέσκο
ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε μόνο του ή στη μία πλευρά ρύζι ή πουρέ.

Ονειρεμένο φαγητό που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί. Ένας εναλλακτικός μουσακάς
χωρίς μπεσαμέλ, με ψητές μελετζάνες και υπέροχη γεύση.
Η απουσία της παραδοσιακής μπεσαμέλ και οι ψημένες μελιτζάνες στη θέση των
τηγανητών είναι οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις σε αυτή την κλασική συνταγή, που δεν θα
αφαιρέσουν τίποτα από τη νοστιμιά του μουσακά, παρά μόνο από την περιεκτικότητά του
σε λιπαρά.
Αν και δεν μοιάζει με το παραδοσιακό μας μουσακά, η γεύση του είναι παρόμοια.
Προσπαθώντας να γλυτώσουμε περιττά λίπη και θερμίδες, σκεφτήκαμε ένα εναλλακτικό
τρόπο να τον απολαύσουμε.

Προηγούμενο άρθροΜια σοκολατένια Μους….λιώνει μέσα στο στόμα
Επόμενο άρθροΦέτα τυλιγμένη σε Φύλλο με μέλι