Σιροπιασμένη Μηλόπιτα

Αν θέλετε να μοσχομυρίσει το σπίτι σας με άρωμα κανέλας φτιάξτε αυτή την Σιροπιασμένη Μηλόπιτα. Δεν έχει σημασία αν τα μήλα είναι κόκκινα ή πράσινα ..η νοστιμιά θα είναι ίδια !!!

Υλικά

480 γρ αλεύρι σίτου 🌾
3 αυγά 🥚
1 κιλό μήλο τριμμένα στον τρίτφτη 🍎
50 γρ βούτυρο 🧈
150g Ζάχαρη
100 ml Ηλιέλαιο 🌻
150 γραμμάρια ξηρους καρπους
κανέλα
Μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
1 1/2 φλ.τσ. νερό
1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 αυγά ζάχαρη βούτυρο με το ηλιέλαιο.
Μετά μέσα στο μπολ που έχουμε τα τριμμένα μήλα ρίχνουμε την κανέλα
Στη συνέχεια ρίχνουμε το baking powder μέσα στο αλεύρι και το ανακατεύουμε προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα καρύδια στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε και αυτά και το αφήνουμε στην άκρη
Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το μείγμα των αυγών εσοτου πάρει ένα ωχροκίτρινο χρώμα

Ανακατεύουμε και τα μήλα με την κανέλα και τα προσθέτουμε μέσα στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μετά από αυτό το σιγά-σιγά και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα εως ότου πάρουμε ένα πηχτό μείγμα
Αλευρώνουμε ένα ταψάκι αλεύρι και βούτυρο αδειάζουμε μέσα το μείγμα το απλώνουμε και το Ψήνω στους 170 βαθμούς για 40΄ λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας για 3-5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.

H Συνταγή είναι της Gatimet e Shqiperise se mesme