Σας παρουσιάζω την πάστα σοκολατίνα, ένα γλυκό που αποτελεί το όνειρο κάθε λάτρη της σοκολάτας, αφού είναι απίστευτα ζουμερό, με πλούσια γεύση και φτιάχνεται κυριολεκτικά στο λεπτό! Πρόκειται για ένα πανεύκολο κέικ, το οποίο συνδυάζεται με μια ανάλαφρη, σοκολατένια κρέμα και γλάσο, ώστε να δημιουργήσει την τέλεια υφή και να ικανοποιήσει την ανάγκη σας για σοκολάτα, χωρίς κόπο και πολλές ώρες στην κουζίνα.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Πάστα Σοκολατίνα
Φτιάξτε την τέλεια Πάστα Σοκολατίνα, ένα γλυκό έτοιμο σε 20 λεπτά, με πλούσια κρέμα και λαχταριστό γλάσο. Είναι τόσο ζουμερή και αφράτη, που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για κάθε περίσταση! Ακολουθήστε τη γρήγορη μέθοδο για τη βάση και την κρέμα.
Ingredients
Για τη Βάση (Κέικ):
- 150 ml γάλα
- 120 ml φυτικό λάδι (π.χ. σπορέλαιο)
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. κακάο (άγλυκο)
- 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (περίπου 2 κ.γ.)
Για την Κρέμα:
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας (λιωμένη)
Για το Γλάσο (Απλό ):
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος (33% λιπαρά)
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Instructions
Ακολουθήστε τα βήματα για να φτιάξετε το πιο γρήγορο σοκολατένιο κέικ.
1. Η Βάση: Σε ένα μπολ, ρίχνω το γάλα, το φυτικό λάδι, την καστανή ζάχαρη και τις δύο κουταλιές της σούπας κακάο. τα ανακατεύω καλά.
2. Προσθέτω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω το ανακάτεμα, μέχρι να έχω ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Βουτυρώνω ένα ταψί με διαστάσεις 28 x 19 εκ. και το πασπαλίζω με λίγο αλεύρι.
4. Ρίχνω το μείγμα στο ταψί. ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
5. Η Κρέμα: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάω την κρέμα γάλακτος 200 ml μέχρι να πήξει ελαφρά και να γίνει σαντιγί.
6. Προσθέτω δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και τη λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα (100 γρ.). ανακατεύω απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
7. Απλώνω την κρέμα στο κρύο κέικ και αφήνω στο ψυγείο για 20 λεπτά να σφίξει ελαφρώς.
8. Το Γλάσο (Απλό/Original): Ζεσταίνω 150 ml κρέμα γάλακτος. αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω 80 γρ. μαύρη σοκολάτα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
9. Αφήνω το γλάσο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς και να αποκτήσει παχύρρευστη υφή.
10. Σκεπάζω την πάστα σοκολατίνα με το κρύο και παχύ γλάσο.
11. Αφήνω την πάστα στο ψυγείο να σφίξει εντελώς για μερικές ώρες πριν σερβίρω.
Tips για την Πάστα Σοκολατίνα
- Πάχος Γλάσου: Το κλειδί για την τέλεια εμφάνιση της πάστας είναι το γλάσο να είναι εντελώς κρύο και παχύ όταν το ρίξουμε πάνω από την κρέμα.
-
Εναλλακτικό Γλάσο (Mirror Glaze): Αν θέλεις ένα πιο εντυπωσιακό, γυαλιστερό γλάσο (όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο βίντεο), μούλιασε 8 γρ. ζελατίνη. Zέστανε 150 γρ. νερό, 250 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. κρέμα γάλακτος και 80 γρ. κακάο μέχρι να βράσει (όχι να κοχλάσει). απόσυρε, πρόσθεσε 50 γρ. σοκολάτα και τη φουσκωμένη ζελατίνη. Aφησέ το να κρυώσει εντελώς και μετά χρησιμοποίησέ το.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:






