Σήμερα θα σας δείξω, μια ιδιαίτερη πίτα με φύλλο κανταΐφι που έχει γεύση πίτσας! Μια αλμυρή δημιουργία που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με την πρωτοτυπία και τη νοστιμιά της.

H συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη

Υλικά:

1/2 κιλό φύλλο κανταΐφι
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
1/2 κιλό μπέικον (ή άλλα αλλαντικά της αρεσκείας σας)
1/2 κιλό τυρί γκούντα (ή άλλα τυριά της αρεσκείας σας)
250 γραμμάρια βιτάμ (ή βούτυρο) λιωμένο
1 ποτήρι ελαιόλαδο (κρατήστε λίγο για το ταψί)

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε ένα ταψί 40 εκ.
Ανοίγουμε απαλά το φύλλο κανταΐφι με τα χέρια μας, ξαίνοντάς το.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κανταΐφι με το λιωμένο βιτάμ και το ελαιόλαδο, φροντίζοντας να βραχεί καλά.
Χωρίζουμε το κανταΐφι στη μέση. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα στο λαδωμένο ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.

Απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι το μπέικον (ή τα άλλα αλλαντικά).
Καλύπτουμε το μπέικον με το τριμμένο τυρί γκούντα (ή τα άλλα τυριά).
Στρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή ποσότητα του κανταΐφι, απλώνοντάς την καλά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το γάλα με τα αυγά. Δεν προσθέτουμε αλάτι, καθώς το μπέικον και το γκούντα είναι ήδη αλμυρά.

Περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα με το μείγμα γάλακτος και αυγών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.
Αφήνουμε την πίτα να σταθεί λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε. Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να την αφήσετε μια ώρα να τραβήξει.