Αυτή η συνταγή για πίτα με κιμά και λαχανικά είναι εύκολη και ιδανική για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα.
Η ζουμερή γέμιση με κιμά, λαχανικά και τυριά τυλιγμένη σε τραγανή ζύμη θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης και 1 κέρατο κομμένα σε κυβάκια
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγο δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα Νάξου
1/2 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
1/2 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας ρύζι

Για τη ζύμη:

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 σφηνάκι ξύδι
1 σφηνάκι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
200-250 γρ. νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Γέμιση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
Ρίξτε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, τον μαϊντανό και τον δυόσμο και σοτάρετε για 5-7 λεπτά ακόμα.
Σβήστε με το κρασί και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί η υγρασία.
Προσθέστε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει η γέμιση, προσθέστε την τριμμένη γραβιέρα, το κασέρι, τη φέτα, το αυγό και το ρύζι. Ανακατέψτε καλά.

Ζύμη:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέστε το ξύδι, το ηλιέλαιο και σιγά σιγά το νερό, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε δύο μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.
Ανοίξτε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης σε φύλλο και στρώστε το σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Απλώστε τη γέμιση πάνω στη ζύμη.
Ανοίξτε το μικρότερο μέρος της ζύμης σε φύλλο και σκεπάστε την πίτα.
Κλείστε καλά τις άκρες και σφραγίστε τις με ένα πιρούνι.
Χαράξτε την επιφάνεια της πίτας με ένα μαχαίρι.
Αλείψτε την πίτα με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της κας Μαγειρέματα “Deli”cious! Katerina Sergi 

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πίτα με κιμά και κρεμμύδια!

Για την ζύμη:

2 αυγα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
125 ml φρέσκου γάλακτος
125 ml νερού
2 κουταλιές γιαούρτι
2 κουταλιές λάδι
1 φακ ξηρή μαγιά (11g)
600γρ αλεύρι

Για την γέμιση:
300 γραμμάρια κιμά (ένα μείγμα μοσχαρίσιο και χοιρινού κρέατος)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 μικρό βάζο τοματοπολτού (1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα θα αντικαταστήσει το βάζο)
Μπαχαρικά – αλάτι, κόκκινο καπνιστό πιπέρι, θυμάρι, και μαύρο πιπερι
Για επαλειψη – έναν κρόκο αυγου αναμεικτο με μια κουταλιά γάλα.

Παρασκευή:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα πηγάδι. Σε αυτό βάζουμε διαδοχικά τα ξηρά μπαχαρικά και μετά χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το νερό, το λάδι και ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη, την οποία τυλίγουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ομολογουμένως … την άφησα όλη τη νύχτα. Αλλά νομίζω ότι μερικές ώρες
αρκεί για να φουσκώσει.

Γέμιση:
Κόψτε το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και το βάζετε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Χρειάζονται περίπου 15 λεπτά για να ετοιμαστούν.

Χωρίστε τη ζύμη στα δύο, κάνοντας την μια μπάλα μεγαλύτερη. Ανοίξτε το μεγαλύτερο κομμάτι σε ένα ταψί, σηκώνοντας τις άκρες γυρω γυρω στο ταψι.

Απλώστε τη γέμιση, απλώστε και καλύψτε με το άλλο μέρος της ζύμης.


Πιέστε καλά τα άκρα, τρυπήστε με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε έναν κρόκο αυγού με λίγο γάλα και απλώστε το.
Ψήνουμε στα 180 g σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα μέχρι να ροδίσει. Αφού αφαιρέσουμε από το φούρνο, μπορούμε να απλώσουμε με λίγο βούτυρο, αλλά μπορούμε επίσης να το κάνουμε και χωρίς αυτό, αλλά απλώς ψεκάστε ελαφρά με νερό και τυλίξτε το με μια πετσέτα για να το μαλακώσετε!

Ειναι πολύ Νόστιμη παρασκευή! 👌

Προηγούμενο άρθροΚέικ Πορτοκαλιού με Γκανάζ Σοκολάτας
Επόμενο άρθροΜελιτζάνες με πατάτες Γιαχνί