Γεια σας, φίλες μου! Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μια γρήγορη, εύκολη και κυρίως νοστιμότατη πίτα με 4 τυριά με τορτίγιες που είναι η τέλεια λύση για ένα γρήγορο γεύμα ή σνακ. είναι μια συνταγή που μπορείς να φτιάξεις με ό,τι τυρί έχεις στο ψυγείο, ενώ οι τορτίγιες κάνουν τη διαδικασία παιχνιδάκι.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Πιτούλα με 4 τυριά με τορτίγιες

Πιτούλα με 4 τυριά με τορτίγιες

Φτιάξε την πιο γρήγορη πιτούλα με 4 τυριά με τορτίγιες! Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ ή γεύμα. Ιδανική για όλη την οικογένεια.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 55 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτή την εύκολη πίτα, θα χρειαστούμε:

  • Μία συσκευασία τορτίγιες
  • Ηλιέλαιο και λάδι για το ράντισμα
  • Γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • Τσένταρ, τριμμένο
  • Γκούντα, τριμμένη
  • Λίγη τριμμένη φέτα

Για την επικάλυψη:

  • 200 ml γάλα
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • Ελάχιστο αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • Λίγο νερό
  • Σουσάμι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτή την υπέροχη πιτούλα με 4 τυριά με τορτίγιες.

1. Ραντίζω ένα πυρέξ με ηλιέλαιο και λάδι και στρώνω ωραία 2 τορτίγιες σε μεγάλα κομμάτια. με ένα πινέλο, τις αλείφω με το μείγμα λαδιού.

2. Έπειτα, ρίχνω την πρώτη δόση από τα τριμμένα τυριά. επαναλαμβάνω τη διαδικασία με άλλες 2 τορτίγιες και μια δεύτερη δόση τυριών.

3. Καλύπτω με τις υπόλοιπες τορτίγιες, τις οποίες έχω αλείψει πάντα με το λιπαρό μείγμα.

4. Σε ένα μπολ, ετοιμάζω το υγρό μείγμα: χτυπάω τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τις δύο κουταλιές ηλιέλαιο.

5. Χαράζω την πίτα σε μερίδες και την περιλούζω με το υγρό μείγμα.

6. Αφήνω την πίτα για ένα δεκάλεπτο για να απορροφηθεί το υγρό. ραντίζω με λίγο νερό και πασπαλίζω με σουσάμι.

7. Ψήνω στους 195 βαθμούς με αέρα, μέχρι να ροδοψηθεί. σας διαβεβαιώνω ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό!

Η Συνταγή είναι της κας Foteini Theologitou

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Πίτα

  • Τα τυριά: Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια τυριά σου αρέσουν. Η γραβιέρα και η φέτα δίνουν έντονη γεύση, ενώ τα τσένταρ και γκούντα δίνουν πιο απαλή υφή.
  • Το χάραγμα: Το χάραγμα της πίτας πριν το ψήσιμο βοηθάει το υγρό μείγμα να εισχωρήσει σε βάθος και να απορροφηθεί ομοιόμορφα.
  • Χρόνος αναμονής: Μην παραλείψεις το δεκάλεπτο αναμονής. Είναι απαραίτητο για να μαλακώσουν οι τορτίγιες και να γίνει η πίτα αφράτη.