ΣΥΝΤΑΓΗ ΖΥΜΗΣ:

6 ποτηρια νερου αλευρι,

1 φακελακι ξερη μαγια,

1 κουταλακι του γλυκου αλατι,

2 ποτηρια νερου περιπου χλιαρο νερο αυτο το ρυθμιζουμε ζυμωνοντας,

μισο ποτηρι νερου ελαιολαδο!!!

Εκτέλεση

Βαζουμε σε ενα μπολ το 1 ποτηρι χλιαρο νερο την μαγια και λιγο αλευρι να κανουμε ενα χυλο τον οποιο σκεπαζουμε για να φουσκωσει!Στην λεκανη τοποθετουμε το αλευρι,τοναλατι,το λαδι,την φουσκωμενη μαγια και ριχνοντας χλιαρο νερο ζυμωνουμε!!!Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει!

ΣΠΑΝΑΚΙ ΥΛΙΚΑ:

1 κιλο σπανακι,

1 ματσακι μαιντανο,

10 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα,

1 κουταλια της σουπας δυοσμο ξερο,

αλατι,πιπερι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλενουμε το σπανακι,το τοποθετουμε σε σουρωτηρι το αλατιζουμε και το αφηνουμε στηννακρη!Στην συνεχεια το στοιβουμε καλα και το τοποθετουμε σε ενα μπολ ριχνουμε τα μυρωδικα αλατι πιπερι και τα ανακατευουμε!!!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΥΛΛΩΝ:

Κανουμε την ζυμη μπαλιτσες της οποιες ανοιγουμε φυλλαρακια λαδωνοντας!Ανα 4 φυλλαρακια δηλαδη το ενα πανω στο αλλο ανοιγουμε ενα φυλλο λαδωνουμε το ταψι τις κουζινας και το τοποθετουμε εκει !Βαζουμε το σπανακι παντου και φτιαχνομαι και το αλλο φυλλο με την ιδια διαδικασια και το τοποθετουμε πανω στο σπανακι σουρωνοντας το!Χαραζουμε ελαφρως,λαδωνουμε καλα και την ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να ροδοκοκκινησει!!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό
Προηγούμενο άρθροΑφράτη Εύκολη Σπέσιαλ Καρυδόπιτα
Επόμενο άρθροΣαλάτα με καλαμπόκι γλυστρίδα και ντοματίνια