Είναι η “πίτσα εξπρές” που λέω εγώ, με υγρή ζύμη που γίνεται σε χρόνο μηδέν! Τη φτιάχνω συνέχεια και πάντα γίνεται ανάρπαστη. Πάμε να δούμε πώς την κάνω!
H συνταγή είναι της κας Μαρία Κάζδαγλη
Υλικά (για 1 πίτσα σε ταψί νούμερο 40):
2 ποτήρια γάλα
2 ½ ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγη ρίγανη (όσο σας αρέσει)
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Υλικά για την επικάλυψη (ό,τι σας αρέσει): κέτσαπ, μπέικον, πιπεριές, τυρί που λιώνει (όπως γκούντα, μοτσαρέλα), μανιτάρια, ελιές κ.ά.
Εκτέλεση:
Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να λαδώσω καλά το ταψί μου (το 40άρι) για να μην κολλήσει ο χυλός.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνω το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ρίγανη. Ανακατεύω καλά με έναν αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι.
Αρχίζω να προσθέτω σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη, μέχρι να έχω έναν πηχτό χυλό, σαν αυτόν που κάνουμε για τους λουκουμάδες. Ο χυλός πρέπει να πέφτει αργά από το σύρμα, να μην είναι πολύ αραιός αλλά ούτε και σφιχτός σαν ζύμη.
Αδειάζω όλο τον χυλό στο λαδωμένο ταψί και τον απλώνω ομοιόμορφα με μια κουτάλα ή μια σπάτουλα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του ταψιού. Θα γίνει σχετικά λεπτή η βάση, μην ανησυχείτε, δεν θέλουμε να γίνει ψωμί.
Πάνω στον χυλό, απλώνω ό,τι υλικά μου αρέσουν! Εγώ συνήθως ξεκινάω με λίγο κέτσαπ, μετά βάζω τυρί, μπέικον, πιπεριές ή ό,τι άλλο θέλω.
Δεν περιμένω καθόλου! Βάζω αμέσως την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο.
Ψήνω στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για περίπου 25 λεπτά. Η πίτσα είναι έτοιμη όταν το τυρί έχει λιώσει, έχει πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και οι άκρες της ζύμης έχουν ροδίσει.
Μόλις βγει από τον φούρνο, είναι έτοιμη για σερβίρισμα! Δεν έχει καμία διαφορά από την πίτσα που ζυμώνουμε και περιμένουμε.
Προσοχή στο αλεύρι: Προσθέστε το αλεύρι σταδιακά για να πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα του χυλού. Αν γίνει πολύ σφιχτός, προσθέστε λίγο γάλα. Αν γίνει πολύ αραιός, λίγο ακόμα αλεύρι.
Επικαλύψεις: Μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικά θέλετε. Μην το φοβηθείτε!
Ψήσιμο: Κάθε φούρνος ψήνει διαφορετικά, οπότε παρακολουθήστε την πίτσα σας για να δείτε πότε είναι έτοιμη.
Σέρβις: Κόψτε την πίτσα σε κομμάτια και σερβίρετε την ζεστή!