Αυτή η συνταγή για Παγωτό Καϊμάκι με Μαστίχα είναι απλή και γρήγορη, ιδανική για να φτιάξετε ένα δροσιστικό και γευστικό γλυκό στο σπίτι. Η μαστίχα προσθέτει μια μοναδική και αρωματική πινελιά που θα σας ενθουσιάσει!

Υλικά:

1 κουτί Morfat σαντιγί
1 φακελάκι σκόνη σαντιγής
200 γρ. φρέσκο γάλα
1 ζαχαρούχο γάλα
5 σταγόνες άρωμα μαστίχας
Βισσινάκια, κεράσια ή άλλα φρούτα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την Morfat σαντιγί και τη σκόνη σαντιγής μέχρι να γίνουν αφράτη σαντιγί.
Προσθέστε το φρέσκο γάλα, το ζαχαρούχο γάλα και το άρωμα μαστίχας και χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα αλουμινένιο ταψί ή σε δοχείο για παγωτό.
Βάλτε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα, βγάλτε το ταψί από την κατάψυξη και χτυπήστε ξανά το μείγμα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
(Προαιρετικά) Προσθέστε βισσινάκια, κεράσια ή άλλα φρούτα της αρεσκείας σας στο μείγμα.
Επιστρέψτε το ταψί στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή μέχρι να παγώσει τελείως.
Απολαύστε το δροσιστικό σας παγωτό καϊμάκι με μαστίχα!

Συμβουλές:

Μπορείτε να ρυθμίσετε την ποσότητα του ζαχαρούχου γάλακτος ανάλογα με τις γευστικές σας προτιμήσεις.
Για πιο έντονη γεύση μαστίχας, μπορείτε να προσθέσετε 6-7 σταγόνες άρωμα.
Αν δεν έχετε Morfat σαντιγί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο είδος φυτικής σαντιγής.
Μπορείτε να σερβίρετε το παγωτό σας με σιρόπι σοκολάτας, καρύδια ή άλλα toppings της αρεσκείας σας.

Καλή σας όρεξη!

H συνταγή είναι της κας Anastasia Sissy Delegeorge

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκοτογλυκό με κρέμα φουντουκιού

Μπισκοτογλυκό με κρέμα φουντουκιού

Υλικά:

1 κουτί κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουερ
1 φλιτζάνι γάλα
Μισό φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
1 κρόκο
Μισό δοχείο κρέμα φουντουκιού ή Νουτελλα φουντουκι
1 φλιτζάνι γάλα για να μουλιάσουν τα μπισκότα
1 κουτί μπισκότα πτιι μπερ

Βήμα Βήμα:

Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το γάλα και το γάλα σε σκονη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ζαχαρουχο γάλα, την κρέμα γάλακτος, το κορν φλαουερ και τον κρόκο, ανακατέψτε ξανά καλά (χρησιμοποιήστε ένα συρμα για να βοηθήσετε).
Τοποθετούμε το κατσαρολακι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε ασταμάτητα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα, για περίπου 10 με 15 λεπτά.

Γίνεται πολύ κρεμώδες και απαλό αλλά αφού κρυώσει η σύσταση γίνεται πιο σφιχτή.
Τώρα περιμένετε να κρυώσει λίγο η κρέμα και  συναρμολογήσουμε.

Στρώνουμε τον πάτο του πιάτου με λίγη κρέμα.
Κάντε μια στρώση μπισκότα βρεγμένα γρήγορα στο γάλα.
Τώρα απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα και κουταλιές κρέμα φουντουκιού.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση μπισκότα εμποτισμένη με γάλα.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με γάλα σκόνη χρησιμοποιώντας στραγγιστιρι και κρέμα φουντουκιού χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μπισκότα που θελετε.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα φουντουκιού με ψιλοκομμένες φράουλες.

ΠΗΓΗ: Receitas Rapidas

Προηγούμενο άρθροΡιζότο μανιταριών
Επόμενο άρθροΥπέροχες θεϊκές Καριόκες