Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Είστε έτοιμοι για μία γλυκιά, δροσερή απόλαυση που θα σας ξετρελάνει; Σήμερα θα φτιάξουμε ένα εκπληκτικό Παγωτό Σοκολάτας με Στρώσεις, χωρίς να χρειαστείτε καν παγωτομηχανή! Είναι τόσο εύκολο και απλό που θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο για όλες τις εποχές. Εγώ το φτιάχνω συχνά και πάντα εξαφανίζεται αμέσως!
Παγωτό Σοκολάτας με Στρώσεις
Το Παγωτό Σοκολάτας με Στρώσεις είναι ένα εντυπωσιακό αλλά ταυτόχρονα πανεύκολο γλυκό, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε μία δροσερή στιγμή στο σπίτι. Ο συνδυασμός της βελούδινης κρέμας, της γλυκιάς σοκολάτας και των τραγανών ξηρών καρπών είναι απλά ακαταμάχητος! Εγώ το λατρεύω και είμαι σίγουρη πως θα το λατρέψετε κι εσείς!
Ingredients
- Για να φτιάξουμε αυτό το απίστευτο Παγωτό Σοκολάτας με Στρώσεις θα χρειαστούμε:
Για το Παγωτό:
- 500 γρ. Κρέμα γάλακτος (με 35-36% λιπαρά, παγωμένη)
- 1 κουτί (400 γρ.) Ζαχαρούχο γάλα συμπυκνωμένο (κρύο)
Για τις στρώσεις σοκολάτας:
- 150 γρ. Κουβερτούρα (μαύρη σοκολάτα)
Για τη φόρμα και την επικάλυψη:
- 1 Φόρμα για κέικ (μακρόστενη, περίπου 23x13 εκ.)
- Αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
Για επικάλυψη:
- Καβουρδισμένα φουντούκια (χοντροκομμένα)
- Σοκολατένιο σιρόπι
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το λαχταριστό Παγωτό Σοκολάτας με Στρώσεις:
- Προετοιμάζω το ταψί και το χαρτί:
Τοποθετώ τη φόρμα για κέικ πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και σχεδιάζω το περίγραμμα της βάσης της φόρμας. Χρειάζομαι συνολικά 5 τέτοια σχέδια στο χαρτί.
Στη συνέχεια, καλύπτω το εσωτερικό της φόρμας με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να περισσεύει αρκετό χαρτί από τις πλευρές για να μπορέσω να καλύψω το παγωτό στο τέλος. - Φτιάχνω τις στρώσεις σοκολάτας:
Λιώνω την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων (σε χαμηλή ισχύ, ανά διαστήματα, ανακατεύοντας) ή σε μπεν μαρί.
Απλώνω μία λεπτή στρώση λιωμένης σοκολάτας πάνω στα 5 σχέδια που έκανα στο αντικολλητικό χαρτί (χρησιμοποιώντας την αντίθετη πλευρά του χαρτιού, ώστε η σοκολάτα να μην ακουμπήσει τα σημάδια του μολυβιού).
Βάζω το χαρτί με τη σοκολάτα στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει εντελώς η σοκολάτα. - Ετοιμάζω την κρέμα παγωτού:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές, αλλά όχι να γίνει πολύ σφιχτή σαν σαντιγί.
Αφαιρώ 10 γεμάτες κουταλιές της σούπας από αυτή την χτυπημένη κρέμα και τις βάζω σε ένα μικρό μπολ. Το χτυπάω ξανά μέχρι να γίνει πιο σφιχτή. Το βάζω σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής (χωρίς μύτη ακόμα) και το φυλάω στο ψυγείο (αυτή η ποσότητα θα χρησιμοποιηθεί για διακόσμηση στο τέλος, αφού παγώσει το παγωτό).
Στην υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα, προσθέτω σιγά-σιγά τα 3/4 από το κουτί με το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα. Μπορώ να προσθέσω περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλω. - Συναρμολογώ το παγωτό με στρώσεις:
Τοποθετώ μία στρώση από τη σκληρή σοκολάτα που έφτιαξα (τη μία από τις 5) στον πάτο της φόρμας που έχω καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Από πάνω απλώνω μία στρώση από την κρέμα παγωτού που ετοίμασα.
Συνεχίζω εναλλάξ με στρώσεις σοκολάτας και κρέμας, μέχρι να τελειώσω με μία στρώση σοκολάτας στην κορυφή.
Διπλώνω το περισσευούμενο αντικολλητικό χαρτί πάνω από το παγωτό για να το καλύψω. - Ψύχω το παγωτό:
Βάζω τη φόρμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες ή, ακόμα καλύτερα, όλο το βράδυ, μέχρι να παγώσει εντελώς. - Σερβίρω και διακοσμώ:
Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Περνάω ένα μαχαίρι περιμετρικά της φόρμας για να το ξεκολλήσω ελαφρά και το αναποδογυρίζω σε μία πιατέλα. Θα βγει πολύ εύκολα και αφαιρώ το αντικολλητικό χαρτί. - Για να διακοσμήσω με την κρέμα που κράτησα: Χρησιμοποιώ μία άλλη σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη (κόβω την άκρη της αρκετά ώστε να περνάει η κρέμα) και βάζω μέσα την σακούλα με την κρέμα που είχα στο ψυγείο.
Δημιουργώ σχέδια (π.χ. ροζέτες ή γραμμές) με την κρέμα γύρω-γύρω στις άκρες του παγωτού.
Ρίχνω σοκολατένιο σιρόπι στη μέση και καλύπτω με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
Βγάζω το παγωτό από την κατάψυξη περίπου 15 λεπτά πριν το σερβίρω, ώστε να μαλακώσει ελαφρώς και να κόβεται πιο εύκολα.
Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen
Notes
Tips για το Τέλειο Παγωτό Σοκολάτας με Στρώσεις
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Παγωτό Σοκολάτας με Στρώσεις σας απίστευτο! Βεβαιωθείτε ότι η κρέμα γάλακτος είναι πολύ κρύα όταν τη χτυπάτε, ιδανικά να έχει μείνει στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν τη χρήση, για να αφρατέψει σωστά. Όταν λιώνετε τη σοκολάτα, κάντε το σε πολύ χαμηλή ισχύ στο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί για να μην καεί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λευκή σοκολάτα αντί για μαύρη, ή να προσθέσετε ξηρούς καρπούς μέσα στην κρέμα παγωτού για έξτρα υφή. Αν δεν έχετε φουντούκια, δοκιμάστε με αμύγδαλα, φιστίκια ή τρούφα σοκολάτας!