Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Αυτή η τυρόπιτα είναι η σωτηρία μου όταν θέλω κάτι νόστιμο και σπιτικό, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ. Με έτοιμο φύλλο και λίγα υλικά, γίνεται αφράτη, τραγανή και μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Είναι ιδανική για πρωινό, κολατσιό ή ακόμα και ένα ελαφρύ βραδινό.
Πανεύκολη Τυρόπιτα με Έτοιμο Φύλλο και Σόδα

Πανεύκολη και νόστιμη τυρόπιτα με έτοιμο φύλλο, φέτα, Regato, αυγά και σόδα. Γίνεται αφράτη και τραγανή σε λιγότερο από μία ώρα!
Prep Time
20 minutes
Cook Time
45 minutes
Total Time
1 hour 5 minutes
Ingredients
- 1 πακέτο έτοιμο φύλλο για πίτα (εγώ προτιμώ το "Ζαγορίσιο" ή άλλο χωριάτικο φύλλο)
- 200-250 γραμμάρια φέτα, τριμμένη ή θρυμματισμένη
- 100-150 γραμμάρια τυρί Regato, τριμμένο (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει, όπως γραβιέρα, κεφαλοτύρι)
- 1 κουτάκι σόδα (αναψυκτικό, περίπου 330 ml)
- 3 αυγά
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο για τα φύλλα και το ταψί
- Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 180°C.
- Σε ένα ταψί (περίπου 22-26 εκ. διάμετρο ή ένα ορθογώνιο αντίστοιχου μεγέθους), ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και το απλώνω καλά σε όλη την επιφάνεια.
- Παίρνω ένα φύλλο από τη συσκευασία και το απλώνω στο ταψί. Ρίχνω λίγο ελαιόλαδο από πάνω (με το πινέλο ή απλά ρίχνοντας λίγες σταγόνες).
- Πασπαλίζω με λίγη τριμμένη φέτα και λίγο Regato.
- Συνεχίζω την ίδια διαδικασία: φύλλο, λάδι, τυρί, φύλλο, λάδι, τυρί, μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και τα τυριά. Προσπαθώ να τελειώσω με ένα φύλλο.
- Αφού τελειώσω με τα φύλλα, κόβω την πίτα σε κομμάτια (τετράγωνα ή ρόμβους), χωρίς να κόψω μέχρι κάτω, απλά να χαραχτεί η επιφάνεια.
- Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ, χτυπάω τα αυγά μαζί με τη σόδα και λίγο πιπέρι.
- Ρίχνω αυτό το μείγμα σιγά-σιγά πάνω από την χαραγμένη πίτα, φροντίζοντας να πάει παντού, ακόμα και μέσα στις χαρακιές. Κουνάω λίγο το ταψί για να απλωθεί ομοιόμορφα.
- Αν θέλω, πασπαλίζω λίγο σουσάμι στην επιφάνεια.
- Βάζω το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για περίπου 40-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ωραία η πίτα και να γίνει τραγανή.
Η Συνταγή είναι της κας Μένια Στεφοπούλου
Notes
💡 Tips από εμένα:
- Τυριά: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο συνδυασμό τυριών σας αρέσει. Μια ιδέα είναι να βάλετε και λίγο ανθότυρο ή μυζήθρα για πιο παραδοσιακή γεύση.
- Σόδα: Η σόδα δίνει απίστευτη αφράτη υφή στην πίτα. Μην τη φοβηθείτε!
- Λάδι: Μην τσιγκουνευτείτε το λάδι ανάμεσα στα φύλλα, αυτό είναι το μυστικό για να γίνει τραγανή η πίτα.
- Πριν το ψήσιμο: Αν έχετε χρόνο, αφού ρίξετε το μείγμα αυγών-σόδας, αφήστε την πίτα να σταθεί για 10-15 λεπτά πριν το ψήσιμο, για να απορροφήσει καλύτερα τα υγρά τα φύλλα.