Αυτή η συνταγή για παντεσπάνι ρολό με μαρμελάδα είναι ιδανική για ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Με ελάχιστα υλικά και απλές οδηγίες, μπορείτε να φτιάξετε ένα αφράτο και γευστικό ρολό που είναι τέλειο για κάθε περίσταση.

Υλικά:

4 μεγάλα αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175°C.
Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί κουζίνας και ρίξτε λίγο σπορέλαιο.
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Σταματήστε το μίξερ και κοσκινίστε αλεύρι με το μπέικιν στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.
Ψήστε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το παντεσπάνι.
Αφήστε το παντεσπάνι να κρυώσει ελαφρώς.
Αναποδογυρίστε το παντεσπάνι σε μια άλλη λαδόκολλα και τυλίξτε το σε ρολό.
Αφήστε το ρολό να κρυώσει εντελώς.
Ανοίξτε το ρολό και αλείψτε το με την αγαπημένη σας μαρμελάδα.


Ξανατυλίξτε το ρολό, με την ένωση προς τα κάτω.
Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

H συνταγή είναι της κας Stefania PapioglouΜαγειρικές Απολαύσεις

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚανταΐφι με Κρέμα