Παξιμάδια Λαδιού

Τα αναζητάμε για να ολοκληρωθεί η απόλαυση όταν πίνουμε γουλιά γουλιά το αγαπημένο μας ρόφημα. Τα λαχταράμε στο κολατσιό μας και γενικά όταν ο ουρανίσκος ταξιδεύει παραδοσιακά. Και φυσικά σε περιόδους νηστείας και προσευχής. Η χρυσοχέρα Περσεφόνη από το Ακράσι ζύμωσε με προζύμι και διπλοφούρνισε σε παραδοσιακό πέτρινο φούρνο παξιμάδια αφράτα και μυρωδάτα με βάση το γνήσιο λεσβιακό ελαιόλαδο. Κοπιάστε και δοκιμάστε να τα φτιάξετε και σεις!!

ΥΛΙΚΑ

4 κιλά σταρένιο αλεύρι
2 φλιτζάνια καφέ λάδι
κανέλλα, γλυκάνισο
λίγη ζάχαρη
όσο χλιαρό νερό σηκώσει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνουμε προζύμι που έχουμε φυλαγμένο στο ψυγείο. Σε λεκάνη έχουμε ρίξει το αλεύρι και στο κέντρο ανοίγουμε λάκκο βάζοντας το προζύμι. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας και τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε πάλι γι μία ώρα κουκουλωμένα και μετά ξαναζυμώνουμε. Στη συνέχεια στρώνουμε τη ζύμη σε ταψί και τη χαράζουμε σε σχήμα και μέγεθος παξιμαδιού. Ψήνουμε για 1 ώρα σε παραδοσιακό πετρόχτιστο φούρνο. Αφού βγουν από το φούρνο τα κόβω και τα ξαναβάζω στο ταψί για να στεγνώσουν και να φύγει η υγρασία.

ΠΗΓΗ: lesvoskitchen.gr

Προηγούμενο άρθροΤυροκούλουρα μαλακά και αφράτα
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Πορτοκαλιού…η μυρωδιά τους ζαλίζει