Τα Παξιμαδάκια Λαδιού με Γλυκάνισο είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Η συνταγή είναι τόσο απλή που δεν θα το πιστεύετε. Με λίγα υλικά και μια πολύ απλή διαδικασία, θα έχετε φτιάξει τα πιο τραγανά και νόστιμα παξιμαδάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Παξιμαδάκια Λαδιού με Γλυκάνισο

Ένα ταψί με φρεσκοψημένα παξιμαδάκια λαδιού με γλυκάνισο

Mια συνταγή για Παξιμαδάκια Λαδιού με Γλυκάνισο που είναι τόσο εύκολη και αρωματική, που θα την λατρέψετε. Το άρωμα από τον γλυκάνισο και το πορτοκάλι γεμίζει όλο το σπίτι και η γεύση τους είναι απλά απίστευτη! Είναι ένα τέλειο σνακ για τον καφέ σας ή για το πρωινό.

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε τα παξιμαδάκια μας, θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. Αλεύρι που Φουσκώνει μόνο του
  • 220 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 γρ. Γλυκάνισο Τριμμένο
  • 200 γρ. Ελαιόλαδο
  • 230 γρ. Φρέσκο Χυμό Πορτοκάλι

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτή την υπέροχη συνταγή.

1. Ξεκινάω ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και τον τριμμένο γλυκάνισο. Τα ανακατεύω πολύ καλά.

2. Στη συνέχεια, προσθέτω τον φρέσκο χυμό πορτοκάλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύω μέχρι να έχω μία εύπλαστη ζύμη. Προσοχή να μην ταλαιπωρήσετε πολύ τη ζύμη, ίσα-ίσα να ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί.

3. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Παίρνω το ένα κομμάτι και το ανοίγω σε ένα μακρόστενο φρατζολάκι σε ένα ταψί όπου έχω τοποθετήσει λαδόκολλα. Κάνω το ίδιο και με το άλλο κομμάτι, φροντίζοντας να έχουν το ίδιο πάχος και μήκος.

4. Κόβω τη ζύμη ελαφρώς σε παξιμαδάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 με 25 λεπτά.

5. Μετά από 25 λεπτά περίπου, βγάζω το ταψί από τον φούρνο, κόβω εντελώς τα παξιμαδάκια, τα αραδιάζω μέσα στο ταψί και ξαναβάζω στον φούρνο για άλλα 12 με 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.

H Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα παξιμαδάκια λαδιού σας ακόμα πιο επιτυχημένα:

  • Η ζύμη: Μην ζυμώσετε τη ζύμη για πολλή ώρα. Ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Έτσι, τα παξιμαδάκια θα γίνουν αφράτα και νόστιμα.
  • Το ψήσιμο: Το διπλό ψήσιμο είναι το μυστικό για να γίνουν τραγανά. Μην το παραλείψετε!
  • Αρώματα: Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού στη ζύμη για ακόμα πιο έντονο άρωμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή