Υλικά:

2 ποτήρια λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο ή συνδυασμός)
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Σουσάμι (για μέσα και έξω)
Καρύδια (προαιρετικά)
Κακάο (για το σοκολατένιο μέρος)
Περίπου 1.200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού (με τη σόδα), την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το σουσάμι και τα καρύδια (αν τα χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε καλά. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Κρατάμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη και προσθέτουμε κακάο.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε ένα μακρόστενο κορδόνι. Στη μέση του κορδονιού τοποθετούμε το σοκολατένιο κορδόνι και πιέζουμε ελαφρά για να ενωθούν.

Χαράζουμε φετουλες ψήνουμε στους 190 βαθμούς να πάρει χρώμα βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσουν κόβουμε της φέτες και της ξαναψηνουμε για οσο θέλουμε να σκληρύνει λίγο !

Η Συνταγή είναι της κας Μαρια Ροβιθακη

Προηγούμενο άρθροΓίγαντες στην Γάστρα
Επόμενο άρθροΤσουχτή Μάνης με καπνιστή πάπρικα