Αυτή η συνταγή για παξιμαδάκια είναι από τις αγαπημένες μας, γιατί εκτός από νηστίσιμη και πανεύκολη, μας δίνει την ιδανική τραγανή υφή και το υπέροχο άρωμα του πορτοκαλιού και της κανέλας! Η ζύμη είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να γίνει και κουλουράκια. Το μυστικό τους είναι το διπλό ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για να στεγνώσουν πλήρως και να γίνουν πολύ τραγανά!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Παξιμαδάκια Νηστίσιμα με Πορτοκάλι και Κανέλα

Τραγανά νηστίσιμα παξιμαδάκια, κομμένα σε φέτες, με χρυσαφένιο χρώμα και πασπαλισμένα με λίγη ζάχαρη ή κανέλα

Φτιάξτε πεντανόστιμα νηστίσιμα παξιμαδάκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας! Εύκολη συνταγή που γίνεται και κουλουράκια. Διπλό ψήσιμο για απίστευτη τραγανότητα!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 10 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

  • 3 ποτήρια - Λάδι (του κρασιού)
  • 2 ποτήρια - Ζάχαρη (του νερού)
  • 2 ποτήρια - Χυμός πορτοκάλι (του νερού)
  • 2 κ.γ. - Σόδα (μαγειρική)
  • 1 κ.γ. - Κανέλα (αλεσμένη - ή λιγότερη, ανάλογα με την προτίμηση)
  • 1 - Πορτοκάλι (ξύσμα)
  • Περίπου 1 κιλό - Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

Instructions

  • Προετοιμασία Υγρών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το λάδι και τη ζάχαρη. Σε ένα ποτήρι με το χυμό πορτοκαλιού, ρίχνουμε τη μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα και το ξύσμα στο μπολ με το λάδι.
  • Ζύμωμα: Προσθέτουμε την κανέλα (όσο θέλουμε) και το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα, αρκεί να μην κολλάει στα χέρια.
  • Πρώτο Ψήσιμο (Ρολά): Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 ίσα μέρη. Φτιάχνουμε δύο ρολά και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα χαράζουμε με μαχαίρι σε φέτες (σαν φρυγανιές), αλλά όχι μέχρι κάτω. Ψήνουμε στους 180-200°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στην επιφάνεια και να ψηθούν εσωτερικά.
  • Κοπή & Δεύτερο Ψήσιμο (Στέγνωμα): Αφήνουμε τα ρολά να κρυώσουν σχεδόν εντελώς. Κόβουμε εντελώς τις φέτες με μαχαίρι. Ξαναβάζουμε στον φούρνο απλωτά (τις φέτες) σε ταψί και ψήνουμε στους 100°C για περίπου 10 λεπτά ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλουμε.
  • Έκανες αυτή την συνταγή;

    Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή



    Tips για τα Παξιμαδάκια

    Διπλό Ψήσιμο: Το διπλό ψήσιμο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία παξιμαδιών. Το πρώτο ψήσιμο μαγειρεύει το ψωμί (ρολό), ενώ το δεύτερο ψήσιμο στους 100°C στεγνώνει πλήρως τις φέτες και τις κάνει τραγανές.

    Ζύμη: Αν χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για κουλουράκια, πλάστε τα στο σχήμα που θέλετε και παραλείψτε το δεύτερο ψήσιμο στους 100°C.

    Πορτοκάλι & Σόδα: Η αντίδραση της μαγειρικής σόδας με τον όξινο χυμό πορτοκαλιού δίνει αφράτη υφή και υπέροχο άρωμα στη ζύμη, ενώ λειτουργεί ως αντικαταστάτης άλλων διογκωτικών.


    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: