Αυτή η συνταγή για παξιμαδάκια είναι από τις αγαπημένες μας, γιατί εκτός από νηστίσιμη και πανεύκολη, μας δίνει την ιδανική τραγανή υφή και το υπέροχο άρωμα του πορτοκαλιού και της κανέλας! Η ζύμη είναι πολύ ευέλικτη και μπορεί να γίνει και κουλουράκια. Το μυστικό τους είναι το διπλό ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία για να στεγνώσουν πλήρως και να γίνουν πολύ τραγανά!
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Παξιμαδάκια Νηστίσιμα με Πορτοκάλι και Κανέλα
Φτιάξτε πεντανόστιμα νηστίσιμα παξιμαδάκια με άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας! Εύκολη συνταγή που γίνεται και κουλουράκια. Διπλό ψήσιμο για απίστευτη τραγανότητα!
Ingredients
- 3 ποτήρια - Λάδι (του κρασιού)
- 2 ποτήρια - Ζάχαρη (του νερού)
- 2 ποτήρια - Χυμός πορτοκάλι (του νερού)
- 2 κ.γ. - Σόδα (μαγειρική)
- 1 κ.γ. - Κανέλα (αλεσμένη - ή λιγότερη, ανάλογα με την προτίμηση)
- 1 - Πορτοκάλι (ξύσμα)
- Περίπου 1 κιλό - Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
Instructions
Tips για τα Παξιμαδάκια
Διπλό Ψήσιμο: Το διπλό ψήσιμο είναι απαραίτητο για τη δημιουργία παξιμαδιών. Το πρώτο ψήσιμο μαγειρεύει το ψωμί (ρολό), ενώ το δεύτερο ψήσιμο στους 100°C στεγνώνει πλήρως τις φέτες και τις κάνει τραγανές.
Ζύμη: Αν χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για κουλουράκια, πλάστε τα στο σχήμα που θέλετε και παραλείψτε το δεύτερο ψήσιμο στους 100°C.
Πορτοκάλι & Σόδα: Η αντίδραση της μαγειρικής σόδας με τον όξινο χυμό πορτοκαλιού δίνει αφράτη υφή και υπέροχο άρωμα στη ζύμη, ενώ λειτουργεί ως αντικαταστάτης άλλων διογκωτικών.
Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας:









