Παραδοσιακά Αμυγδαλωτά με Βερίκοκα (για 25-30 Κομμάτια)

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

225 γρ Αμύγδαλο Φιλέ ή Σκόνη
150 γρ Αποξηραμένα Βερίκοκα
45 γρ Ανθόνερο η Λικέρ Μαστίχας
160 γρ Ζάχαρη Άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας στο μούλτι ή στο μπλέντερ
ότι έχετε το αμύγδαλο φίλε τα κομμένα αποξηραμένα βερίκοκα το ανθόνερο ή το λικερ μαστιχας ότι έχετε και τα 60 γραμμάρια από τη συνολική ποσότητα της ζάχαρης άχνης
που σας δίνω το τέλος επειδή εγώ δεν είχα μπλέντερ το έκανα σε δύο δόσεις στο multi
Οταν έχει χτυπηθεί και έχει γίνει ένα ομοιογενές πολτος το αδειάζουμε σε ένα πιάτο το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για Τουλάχιστον μία ώρα να σφίξει ώστε να μπορεί να πλάθεται εύκολα

Μετά τη μία ώρα το μίγμα μας έχει σφίξει αρκετά και σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα 100 γραμμάρια από τη ζάχαρη άχνη φτιάχνεται μπαλίτσες στο μέγεθος που επιθυμείτε και τις περνάτε από τη ζάχαρη άχνη.
Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια μιας χρήσεως και μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου φυλάσσοντας τα σε κουτάκι ή ένα τάπερ πολύ καλά κλεισμένο ώστε να μην πάρουν υγρασία

Καλή Επιτυχια

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρμαρένια Φράουλα….φανταστικό γλυκάκι και ευκολο
Επόμενο άρθροΚότσι σε σάλτα πορτοκάλι με μέλι