Υλικα:

2 φλυτζ καρύδια , το ένα ψιλοκομμενα και το αλλο χοντροκομμενα
3/4 φλυτζ ζαχαρη
5 αυγα
1 σφηνάκι κονιάκ
1 φλυτζ λαδι
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιου
Χυμός από 1 πορτοκαλι
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
1 φλυτζ αλευρι γοχ
3/4 φλυτζ. φρυγανια τριμμενη
1 βανιλινη
Μισή κγ γαριφαλο και μια κγ κανελα.

Σιρόπι:
3 φλυτζ ζάχαρη
2 1/2 νερο
Χυμός από μισό λεμονι
Φλούδες πορτοκαλιου και λεμονιου
2 στικ κανελας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, το χυμό πορτοκαλι. Τα ασπράδια τα χτυπάμε χωριστά να γίνουν μαρεγκα. Ριχνουμε τα στερεά υλικα και τα μπαχαρικά στο χυλο και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη μαρεγκα.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμενο ταψι και ψήνουμε στους 170 για 50 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και τα αρωματικά του σιρόπιου και βράζουμε για 5 με 10 λεπτά. Κατεβάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Χαραζουμε και σιροπιαζουμε την καρυδοπιτα, αφού κρυώσει με χλιαρό ή και κρύο σιρόπι.

καρυδόπιτα
καρυδόπιτα

Η Συνταγή είναι της κας Eva Amit ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ🌺 live 🎥 με την Maria Kazdagli