Η Παραδοσιακή Μπατζίνα είναι η ιδανική λύση για όσους αγαπούν τις πίτες, αλλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με το άνοιγμα φύλλου. Το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό μείγμα από κολοκύθι, φέτα και ελαιόλαδο, που θα σας θυμίσει τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής επαρχίας. Εγώ την απολαμβάνω ζεστή, κατευθείαν από τον φούρνο, με λίγο γιαούρτι δίπλα.

Υλικά

1 κιλό κολοκύθι τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
100 γρ λάδι
3 ποτήρια νερό
Αλεύρι όσο πάρει να γίνει ένας χυλός κάπως σφιχτός.

Εκτέλεση

Για την μπατζίνα: η κολοκυθόπιτα σε μια λεκάνη βάζουμε το κολοκύθι, το τυρί, την ζαχαρη, το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε.
Σταδιακά προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να γίνει ένας χυλός σχετικά υδαρής.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Λαδόκολλα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι
Ρίχνω το μείγμα απλώνω ομοιόμορφα βάζω βιταμ σε μπουκιτσες παντού λίγο λάδι. Τρίβω και 100 γρ φέτα από πάνω .
Τα υλικά είναι για το μεγάλο ταψί τής κουζίνας.
Ψήνω στους 250 βαθμούς για μία ώρα περίπου μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά της μπατζίνας

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Μπατζίνα σας ακόμα πιο επιτυχημένη:

  • Κολοκύθι: Είναι πολύ σημαντικό να στύψετε καλά το τριμμένο κολοκύθι για να φύγουν τα υγρά του, ώστε να μην γίνει νερουλή η πίτα σας.
  • Αλεύρι: Η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται από το πόσο ζουμερό είναι το κολοκύθι, γι’ αυτό προσθέστε το σταδιακά.
  • Ψήσιμο: Το υψηλό ψήσιμο στους 250°C είναι απαραίτητο για να αποκτήσει η μπατζίνα μια ωραία, τραγανή κρούστα.
  • Ταψί: Η συνταγή είναι για το μεγάλο ταψί της κουζίνας, οπότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό μέγεθος για να έχει το σωστό πάχος η πίτα.